Pályázati pénzből épül egy járdaszakasz

Hosszú ideje okozott balesetveszélyes közlekedést egy járdaszakasz hiánya a VII. lakótelepen. A városi hivatal pályázati pénz elnyerésével tudja a közeljövőben kiépíteni a járdát.

Ez év áprilisában a Prvá Stavebná Sporiteľňa pályázatára adta be kérvényét a városi hivatal. Ennek célja a „nagykémény” szomszédságában egy hiányzó gyalogos szakasz kiépítése. A pályázat az Akadálymentes járda a Nádor utcán Komáromban elnevezést kapta.

A pályázati beadvány a sikeres kérvények közé került, így 4700 eurót kap a város, amelyhez további 20 százaléknyi önrészt vállal. Ennek köszönhetően több mint 33 méter hosszan, 1,5 méter szélességben megépül a járdaszakasz.

„Folyamatosan figyeljük az ilyen kisebb pályázati lehetőségeket is, hogy minden lehetséges módon külső forrásokat is be tudjunk vonni a város fejlesztésébe” – mondta Szabó Ingrid, a városfejlesztési osztály vezetője. A jelenlegi hivatali struktúrában már külön személy foglalkozik a pályázatok előkészítésével.

IMG_1107

Az ősszel teljes járdaszakaszokat újítanak fel

A képviselő-testület döntése alapján az idén 150 ezer euró értékben kerül sor teljes járdaszakaszok javítására, azok új felülettel való ellátására. A projektek elkészülte után indul a közbeszerzés, így a munkálatok előreláthatólag ősszel valósulhatnak meg. Ez a fejlesztés az elmúlt évek legnagyobb mértékű járdarekonstrukciója lesz. Emellett a város idén 210 ezer eurót költ utak és járdák hibáinak javítására.

IMG_1108

Komárom város gondozásába 105 kilométer út és 67 kilométer járdaszakasz tartozik.

(d)

Top