Országos bajnokság az M-Clubban

Szeptember 27-én rendezik meg a rossz idő miatt elmaradt lovas versenyt a Hegyeken (Briežky) található lovas klubban. A családi programok és a finomságok sem hiányoznak majd a lovas ranchról, ráadásul kedvező időt jósolnak.

A szeptember 6-ára tervezett versenyt a heves esőzés elmosta, ezért a szervezők szeptember 27-re tették át a régiónkban először megrendezésre kerülő országos versenyt, a western lovassport gyorsasági és ügyességi versenyének szlovák bajnokságát.  A Komárom és Ógyalla között (Komárom felől a hetényi letérő után 500 méterrel, jobbra) található lovas klubban már több alkalommal rendeztek western rodeó versenyt, azonban a szlovák bajnokság záró fordulója első alkalommal kerül a déli régióba. A Hegyeken (Briežky) található ranchon zajló munka elismerése is, hogy a bajnokság helyszíne lesz, hiszen az M-Clubban már több éve magas színvonalon biztosítottak a lovaglás feltételei. A klub saját versenyzői is eredményesek, de az elsődleges szempont a családias légkör, ahol a lovaglás kedvelői – profi és hobbi lovasok egyaránt – kellemes hangulatban tölthetik el szabadidejüket.

Mclub verseny
A versenyben hat számában avatnak bajnokot, nemzetközi zsűri pontozza az indulókat. A versenyszámok közül némelyik a gyorsaságra, az ügyességre, valamelyik a formai kivitelezésre helyezi a hangsúlyt, de a western lovagláshoz híven minden esetben látványos futamokat követhetnek a nézők. Érkeznek klubok és egyéni indulók is, a legjobbak képviselhetik majd Szlovákiát nemzetközi szinten.

Már hagyományos módon, a rendezvény idején számos családi program várja az érdeklődőket. Természetesen ki lehet próbálni a lovaglást, a gyerekek póni, a felnőttek nagy lovak hátán ismerkedhetnek a sporttal. Más kézműves foglalkozások, ugrálóvár és arcfestés is gondoskodik a kicsik tartalmas szórakozásáról. A felnőttek a verseny izgalmai mellett házi készítésű helyi ételeket is élvezhetnek.

További részletek: www.mclub.sk

(d)

Top