Nyolcvanezer euró sportfejlesztésekre

Komárom. Hat helyszínen is kisebb-nagyobb sportcélú fejlesztések lesznek idén – döntöttek az önkormányzati képviselők legutóbbi ülésükön.

További sporteszközöket helyeznek ki a víztorony melletti parkba

2022-ben 80 ezer eurót fordít a város sportcélú fejlesztésekre, rekonstrukciókra. Folytatódik az őrsújfalusi futballpálya felújítása, most 25 ezer eurót fordít erre a város. Ugyancsak komolyabb összeget, 23 ezer eurót költenek a víztorony melletti parkban olyan szabadtéri eszközökre és elemekre, melyek alapvetően gyerekeknek készülnek, ám nem játékok, hanem kifejezetten sportolásra, mozgásfejlesztésre szolgálnak. Hatezer euróból újítják fel a komáromi teniszklubhoz tartozó, szociális helyiségeknek és zuhanyzónak helyet adó épületet, a Kormorán Turista Egyesület pedig 10 ezer euróból felújíthatja a Holt-Vág partján fekvő víkendházat, mely a kezelésében van. Ezzel lakható válik, és itt szállásolhatják majd el például a baráti egyesületekből érkező sportolókat.

A Komáromi Kajak-kenu Klub Vág-parti központjában a gyerekek által használt zuhanyzók és mosdók újulnak meg 10 ezer euró ráfordítással, a Szabadság utcai tornateremben pedig, melyet több sportklub is használ, 6 ezer euróból tatamit helyeznek a talajra, mintegy 300 négyzetméteren. Utóbbi két létesítményben a kezelő, Comorra Servis városi cégeken keresztül valósulnak meg a fejlesztések.

Kovács Dávid, a városi sportbizottság elnöke kiemelte, szerették volna, ha 80 ezer eurónál is többet költhetnek sportcélú fejlesztésekre, ám így is egyhangúlag támogatták a terveket. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a város a jövőben is folytatja a sportlétesítményei felújítását. Andruskó Imre megjegyezte, Komárom a 80 ezer eurónál sokkal többet költ évente a városi sportra, hiszen például a Comorra Servisen keresztül – mely például a sportcsarnokot, az uszodát és a jégpályát is üzemelteti – is több százezer euróval segíti a város a helyi sportegyesületeket. Keszegh Béla polgármester ugyancsak hangsúlyozta, a komáromi klubok nagyon kedvező áron használhatják a sportcsarnokot és az uszodát – egy órára csupán 6 euró bérleti díjat kell fizetniük. Ekkora összegért az úszóklubok az egész nagymedencét használatba kapják. A Comorra Servisnek – és ezáltal az önkormányzatnak – viszont jóval többe kerül egy órás úszás biztosítása, különösen most, amikor teljesen elszabadultak energiaárak, és duplájára, háromszorosára nőttek.

A sportlétesítményekre előirányzott pénzkeret elköltését egyhangúlag szavazta meg a képviselő-testület.

(cs)

Top