Nyílt napok az Ipariban

Komárom. Október 20–22. között nyílt napokat tartanak a Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskolában, melyek elsődleges célja a pályaválasztás előtt álló fiatalok tájékoztatása.

A nyílt napok rendeltetése elsősorban az, hogy segítséget nyújtson azoknak, akiknek még nincs elképzelésük a továbbtanulással kapcsolatban. Nemcsak az alapiskolák kilencedikeseit, hanem az alsóbb osztályos tanulókat és természetesen a szülőket is sok érdekes információ várják. A pályaválasztási tanácsadók is tájékoztatást kapnak az egyes tanulmányi szakokról, sőt a felvételi vizsgákról is.

A látogatók a szaktanárok kíséretében megismerkedhetnek a lézergravírozóval, a hegesztőrobottal, az ipari automatizált összeszerelő rendszer működésével, valamint a LabXplorer mérőrendszer, a gyárszimulációs modell és a professzionális forrasztórendszer oktatásban történő felhasználásával.

A rendezvény alkalmával az érdeklődők megtekinthetik a kollégiumot is, akárcsak a jól felszerelt tornatermeket, az iskolatévé tevékenységét, a nyelvi laboratóriumokat, szaktantermeket egyaránt. A színjátszás iránt érdeklődők ízelítőt kapnak a VISZTA iskolai színjátszócsoport munkájából is.

Tóth Katalin

Top