Nyerjünk játszóteret városainknak!

Az egyik nemzetközi áruházlánc egy versenyt hirdetett, amibe Komárom, Ógyalla és Nagymegyer is benevezett. A tét egy 80 ezer eurót érő játszótér megépítése, ami a lakosok támogatásán múlik.

jatszoter

A Lidl üzletlánc tavaly év végén egy közösségi játékot hirdetett. Azok a települések, ahol jelen van az áruházuk, egy játszóteret nyerhetnek. Öt kategóriában, tíz játszótérért zajlik a verseny, és minden kategória első és második helyezettje kapja az értékes ajándékot. A végső sorrend a lakosokon múlik, hiszen internetes szavazással dől el a verseny. Komárom az öt kategóriából a legerősebb csoportba került, a 29 ezernél nagyobb lakossággal rendelkező városok körébe. Bár jelenleg a hetedik helyen áll a csoport 23 indulója közül, és jóval népesebb városokkal kell megküzdenie, széles összefogás mellett így sem lehetetlen a jó szereplés. De nem csak a járási székhely, hanem Ógyalla és Nagymegyer is benevezett (saját kategóriájában előbbi a 11. helyen, utóbbi a 8. helyen áll), így a két kisvárost is lehet támogatni. Szavazni február 29-ig lehet, akár több alkalommal is, hiszen a “Žihadielko” verseny honlapján különböző játékok teljesítése után újabb szavazatokhoz lehet jutni.

A látványos játszótér az egyik ismert klasszikus rajzfilm, a Maja a méhecske témájára épül. A sok elemből – mászókák, homokozó, hinták, padok, kerékpártároló – összekombinált, színes, modern előírásoknak megfelelő játszótér több pontján tűnik fel a méhecske.

A verseny győzteseit márciusban hirdetik ki, és az év folyamán megépülnek a játszóterek.

(d)

Top