Nézőcsúcs a gútai vásáron

Látogatottsági és bevételi rekordot eredményezett az idei, 34. Gútai Búcsú és Vásár, melynek keretében két kisebb fesztivált is megrendeztek. A nagy érdeklődés a szervezőket is meglepte.

gutai-bucsu-2018-szombat-2_566_46

Öt éve nem látott nézősereg vonult ki a II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán felállított nagyszínpadhoz, ahol a három nap alatt olyan előadók-bandák zenéltek, mint a Republic, Radics Gigi vagy a P.Mobil, azonban a többi helyszínre is szép számban érkeztek érdeklődők. A harmadízben megrendezett Garden Wine Festen teltház volt, a Hip Hop Boyz mellett sztárséfek és Bebe szórakoztatta a közönséget, aki még záráskor sem akarta elhagyni a helyet. Több száz érdeklődő volt az első Hajómalom Fesztivál keretében megvalósult Király Viktor koncerten is.

Mayer János, a vásári XI. Koncerthétvége szervezője érdeklődésünkre elárulta, őket is meglepte az a tömeg, amelyet még a kedvezőtlen időjárás sem tántorított el. „Három nap alatt közel hatezer ember váltott jegyet. Megkockáztatom, hogy rekordlátogatottság mellett akár hét-nyolc ezer eurós bevétellel is számolhatunk. Pontos összeget csak az összegzés után tudok mondani” – fogalmazott.

gutai-bucsu-2018-szombat-2_566_45

Soóki Gábor, a harmadik Garden Wine Fest szervezője szerint a tavalyinál jóval sikeresebb lett az idei fesztiváljuk. A szombati napon hosszú sorban állva várakoztak az emberek, hogy bejussanak. „Operatív intézkedéseket kellett hoznunk, hogy kiszolgáljuk az igényeket, jövőre valószínűleg át kell értékelni a nyitvatartást is, ugyanis még hajnali négy után is lett volna igény a Leonor szálló kerthelyiségére. Elégedett vagyok, mert teltház volt” – mondta.

A Hajómalom Fesztivált is sikeresnek könyvelték el a szervezők, bár az időjárás miatt a kétnapos akción fellépő Garami Funky Staff koncertjét le kellett mondani, ám későbbi időpontban megtartják. Forró Tibor főszervező szerint a fesztivál teljesítette célját, és élettel-kultúrával töltötték meg a teret. Parádés dekorációval, izgalmas programokkal várták az érdeklődőket. Közel háromszázan használták ki a helikopterezés lehetőségét, egy percre sem állt le a gép, a harminc eurós viteldíj sem riasztotta el az embereket. Kárpáty Ernő szervező hozzátette, a két nap alatt több mint ezer ember fordult meg a fesztiválon és hétszáznál több jegyet értékesítettek. A befolyt összegből az előzetesen beharangozottak szerint 353 euró a vízimalom társaságához kerül, az anyagiakat az újonnan kialakított fröccsterasz tetőszerkezetének felújítására fordítják.

gutai-bucsu-2018-vasarnap_568_29

A Gútai Búcsú és Vásár hagyományos kísérőrendezvényeinek is kimagasló volt a látogatottsága, a streetball és a kézilabdatorna is közönségvonzó program volt, de kétszáznál is többen drukkoltak a hazaiaknak a bajnoki labdarúgó mérkőzéseken is. Összességében megállapítható, a 34. Gútai Búcsú és Vásár minden képzeletet felülmúlt és a három az egyben elv megvalósulásával csak az nem talált magának való programot, aki nem akart.

Borka Roland,
Fotók: Gőgh Krisztián

(Cikkünk a Delta augusztus 21-i számában jelent meg.)

Top