Neoton-musical a GIMISz műsoránA Szép nyári nap című Neoton-musicalt próbálja a Selye János Gimnázium végzőseivel Csengel Mónika rendező. A GIMISz Diákszínpad produkciójáról, az alkotókról faggattuk a minap.

„Kicsi korom óta nagyon szerettem a Csengel Mónika rendezőNeoton Família dalait, az édesapám zenész. A Neoton-musicalt mégis 1956 hatvanadik évfordulója kapcsán választottam. Nem akartam szomorú műsort, a szalagavató mégsem erről szól. Éppen ellenkezőleg; arról, hogy milyen szépek, vidámak és boldogok a fiatalok. A Szép nyári nap című musical bizonyult a legjobb választásnak, hiszen a történetnek van köze az ötvenhatos eseményekhez, a főszereplő, Varga Péter édesapja ’56 után disszidált, mégis fiatalokról, a hetvenes években a jugoszláv határnál, Bácsszentmárián paradicsombrigádon lévő diákokról szól, annak a korosztálynak az életéről, viszonyairól, szerelmi kapcsolatairól, melynek tagjai előadják” – fogalmazott Csengel Mónika.

Megtudtuk, Szentpéteri András, a Pentaton Koncertügynökség, a musical jogtulajdonosa, vezetője az első szóra adta a jogdíjakat, biztosította a szövegkönyvet és a zenei alapot.

„Nem a háromórás musicalt adjuk elő, hanem annak diákszínjátszós kivonatát, egy óra tizenöt percben. Az eredeti musicalben felcsendülő 23 dal közül tizenkettőt választottunk. Teljes történetet játszunk, és megszólalnak a legszebb Neoton-slágerek a Szép nyári naptól kezdve a Holnap hajnalig című dalig, közben lesz Latin szerenád, Monte Carlo, Ha szombat este táncol és Tini-dal is” – avatott be a rendező, és elárulta, a diákok élvezik a próbákat. „A végzős gimnazista lányok között rajongótábora van a Neoton Famíliának, boldogan ugrálnak a tánckarban” – tette hozzá Csengel Mónika.

Pétert Szebellai Dániel alakítja, akiről a rendező elárulta, az előadás kedvéért megtanult gitározni. Juli szerepében Lakatos Lilit láthatja majd a közönség.

„Ölvecky András a zenei vezető, a koreográfus pedig Pavlovič Petra” – tudatta végül Csengel Mónika.

A Szép nyári nap premierje december 2-án, pénteken 19.00 órakor lesz a városi művelődési központban.

(báj)

Top