Nemzetközi Mazsorett Találkozó és Tűzoltóverseny

A kultúrház mellett működő Margaret Mazsorett és Táncklub, valamint a Helyi Önkéntes Tűzoltó Testület szervezésében kilencedik alkalommal megszervezett Nemzetközi Mazsorett Találkozó és Tűzoltóverseny messzemenően eltért az előző évekhez megszokott rendezvénytől.

Ugyanis a 16 önkéntes csapat mellett nem kevesebb, mint 51 mazsorett csapat fogadta el a szervezők meghívását, és részt vettek a látványosság és ügyesség seregszemléjén. Már hagyományosan a mazsorett csoportok felvonulásával indult a találkozó. A közel másfél órás felvonulás után az alapiskola udvarában sorakoztak fel a mazsorettek és a tűzoltó csapatok. Az ünnepélyes megnyitót Zsitva Norbert, Perbete alpolgármestere tartotta, mely után kezdetét vette a tűzoltó csapatok ügyességi versenye, míg a szabadtéri színpadon a mazsorettek kápráztatták el színpadi bemutatójukkal a szépszámú közönséget.

mazsorett
A női tűzoltóknál az első helyet Perbete, a másodikat Kisújfalu, a harmadikat Tamási, a negyediket Búcs és az ötödiket Ekel csapata szerezte meg. A férfiaknál az első Szilas, második Kisújfalu, harmadik Tamási, negyedik Búcs, ötödik Ekel csapata lett. A kiírás értelmében az első öt helyezettnek ismét kellett versenyezniük Perbete Vándorserlegéért. A nőknél ezt Perbete nyerte, míg a férfiaknál Szilas csapata volt a legeredményesebb.

mazsorett1
„Azt gondolom, a gyerekek mindent megtettek azért, hogy megmutassák, mi is az a mazsorett és nagyon színvonalas bemutatókat láthattunk” – értékelte a produkciókat Ádamka Erika, a Margaret Mazsorett és Táncklub vezetője.

mazsorett2
Miriák Ferenc, a szerző és Kecskés Imre felvétele

Top