Naszvadi NapokA háromnapos rendezvény a gyermekek futóversenyével vette kezdetét. A délutáni műsor a magyar tannyelvű alapiskola volt diákjainak találkozójával folytatódott, majd kora este a Naszvadiak Emlékművénél koszorúztak.

Kiss Katalin szlovák, illetve Haris Katalin magyar nyelven köszöntötte a megjelenteket, majd a község polgármestere, Haris József ünnepi beszéde következett. Hangsúlyozta: „Immár hagyománnyá vált, hogy a Naszvadi Napok alkalmat adnak arra, hogy tiszteletünket rójuk le azoknak a naszvadiaknak, akik bármilyen okból elkerültek Naszvadról a nagyvilágba“.

Naszvadi Napok1
A rendezvény ünnepi önkormányzati üléssel folytatódott a községi hivatal dísztermében, ahol kitüntetéseket adtak át.  „Naszvad község díját“ kapta Gyűrösi Gizella, aki hosszú évekig a helyi Nyugdíjasklub vezetője volt. A „Labore et concordia – Munkával és összefogással“ emlékplakettett kapott Vörös Szilárd, Felszőszentiván, Domonyi László Kiskőrös polgármestere. „Köszönő oklevelet“ tárgyi ajándékkal a Csemadok helyi szervezete, a magyar tannyelvű alapiskola, a Naszvadi Szabadidőközpont, a Naszvad/Ímely női kézilabda sport klub, Tibor  Ďurík, Haris József és Heriban László plébános születésnapja alkalmából kapott.

Naszvadi Napok2
A rendezvény második napján került sor a veterán motorkerékpárok kiállítására, a főzőversenyre és a naszvadiak IV. fotóversenyének kiértékelésére, ahol a szép számban megjelenteket Holka Gizela, a községi hivatal kulturális bizottságának elnöke és Holop Ferenc, a Művelődési Központ igazgatója köszöntötte. A versenybe 26 alkotó nevezett, köztük 10 gyermek. Ifjúsági kategóriában az első helyet Rebeka Kováčová szerezte meg, második lett Kelemen Ádám, harmadik Dobosi Nikolett. A felnőttek kategóriában a győzelmet Kelemen András szerezte meg, Gyűrösi Gábor és Asztalos Pál előtt. A komáromi HELIOS Fotoklub díját Dobosi Henrietta, a hivatalvezető díját Haris Ádám, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének díját Holop Márta kapta. A legszebb természetfotót Dobosi Gábor, a Polgármester díját Kolodzei Iván, a zsűri elnökének díját Mlinkovics Erik, a Naszvadi TV díját Nemes Kitty, a Helyi Művelődési Központ díját Ulrika Simonicsová, a legjobb kompozíció-képet Kiss Katalin készítette.

Naszvadi Napok3
A rendezvény harmadik napja már hagyományosan vasárnapi istentisztelettel, délután lovaglással és ünnepi gálaműsorral ért véget.

Kép és szöveg: miriák

Top