Nagykövetek jártak a sörgyárban

A Szlovákiában akkreditált nagyköveteket és feleségüket fogadták a napokban az ógyallai Heineken sörgyárban. A vendégek betekintést nyerhettek a „folyékony kenyér” előállításának technikájába, a főzéstől kezdve egészen a palackozásig.

A gyár új igazgatója, a holland Odin Goedhart az újdonságokról is beszélt: bemutatta új terméküket a búzasört, valamint a nyár egyik slágerét, a fodormenta-bodza ízesítésű, alacsony alkoholtartalmú italt. A közel száz vendég részére az üzemcsarnokok bemutatása mellett természetesen kóstolót is szervezett a vendéglátó.

nagykovet

A Heineken közvetlenül 700 személynek ad munkát Szlovákia-szerte, a beszállítókon, a mezőgazdaságon, a vendéglátóiparon keresztül pedig további 2500 embernek nyújt megélhetést. Az ógyallai gyárnak, ahol mintegy 250-en dolgoznak, stratégiai szerepe is van, hiszen itt található Közép-Európa legnagyobb malátaüzeme. Az itt előállított maláta 80 százalékát külföldön értékesítik. Az Aranyfácán sört 14 országba szállítják, és a márkát további 4 országban gyártják licenc alapján. Ógyallán az éves gyártási kapacitás 2 millió hektoliter, ezzel Szlovákia legnagyobb sörgyárának számít.

(miriák)

Top