Nagy sikerű Ki Mit Tud az Ógyallai Napokon

Az Ógyallai Kulturális Napok szombaton gulyásfesztivállal indult, majd a Szabadidőközpont szervezésében a főtéren elsőként a gyerekek örülhettek, részükre animációs gyermekműsort és középkori vásári forgatagot rendeztek. Ezenkívül kézműves foglalkozások, ugrálóvár, a kutyakiképző klub jóvoltából bemutató, városi vonatozás és még sok érdekes szórakozási lehetőség várta a legkisebbeket.

Délután a Csemadok ógyallai alapszervezete rendezésében került sor a második alkalommal meghirdetett Ki Mit Tud-ra, amelyen 25 versenyszámot láthatott a szépszámú közönség és a négytagú zsűri – Szabó Csilla vezetésével. A versenyen korhatár és műfaji megkötés nélkül mutatták be tudásukat a versenyzők. A verseny lebonyolításában Sukola Tamás műsorvezető segédkezett. A jelentkezések alapján a szervezők négy kategóriába – hangszeres zenei produkció, ének, néptánc és társastánc – sorolták a versenyzőket.

gyallai
A hangszeres zenei produkció győztese a somorjai The Butchers együttes lett.  A néptánc kategóriában az ógyallai Bellő Konkoly-Thege néptánccsoport remekelt. Az ének kategóriában a legjobbnak a szentpéteri Benyó Erika bizonyult. A társastánc kategóriát az ógyallai Szűcs Detti és Markus Roman párosa nyerte. A közönség szavazata alapján a Bellő néptánccsoportnak ítélték oda a közönségdíjat.

gyallai1
A nagy sikerű Ki Mit Tud után következett a Poleno néptánccsoport fellépése, majd operett-slágerek hangzottak el Bernáth Tamás és Szabó Szvrcsek Anita előadásában. Katarína Landlová és együttese után diszkó és tűzijáték zárta a rendezvényt.

gyallai2
(miriák), fotó: Tallósi Norbert

Top