Mit várnak az új évtől?

Január eleje a fogadalmak, a tervezés időszaka. Ebből az alkalomból kerestük meg régiónk sportéletének néhány vezetőjét, hogy mondják el, mitől lennének boldogok a 2016-os évben? Íme!

Paulík József, a komáromi kosárlabdacsapat mendezsere: „A 2016-os évtől elsősorban azt várom, hogy az összes játékosunk sérülés nélkül teljesítse a szezont. Ezen kívül szeretném, ha olyan játékot produkálnánk, amely megörvendezteti a nézőinket. Boldog akkor lennék, ha a bajnokságban és a kupában is ott lennénk a legjobb négy között. Személyes oldalról pedig jó egészséget, és sok sikert, boldogságot kívánok mindenkinek.”

Máté Tibor, a gútai focicsapat vezetője: „A minimális elvárásom az, hogy folytassuk az őszi jó játékot, és végezzünk az élmezőnyben. Ennek szerintem a szurkolóink is örülnének. A csapatunkhoz most is csatlakozott néhány ígéretes játékos, tehát szerintem erősödtünk, így még az első hely sem elérhetetlen. Sajnos anyagi problémáink is akadnak, ezek megoldásán dolgozunk. Ez azért is lenne fontos, mert ha sikerülne kiharcolni a feljutást, a harmadik ligában már sokkal több pénzre lenne szükségünk.”

Bocska Attila, a szenpéteri focicsapat vezetője: „Idén tisztújítás lesz a nyugat-szlovákiai labdarúgó szövetségben, ezért elsősorban azt várom, hogy az új vezetés sokkal jobban fogja tenni a dolgát, mint az előző. Jó lenne, ha ezúttal a csapatokért dolgoznának. Ami minket illet, szeretnénk, ha serdülőink kiharcolnák a bennmaradást. Ezért mindent meg is teszünk. A felnőtt csapat jó eséllyel pályázik az ötödik liga dobogójára, a bajnoki címet idén valószínűleg Ekel fogja kiharcolni. Mi viszont a jövőbe nézünk, és őszre egy olyan csapatot akarunk építeni, mely joggal pályázhat majd a feljutásra. Mindenkinek sikerekben gazdag évet kívánok.”

2016_4

Bodoki Péter, a Szlovák Ökölvívó Szövetség elnöke: „Országos viszonylatban nagyon bízom abban, hogy ott tudunk lenni az olimpián, hiszen ez a legmagasabb szint, ahova sportoló eljuthat. Ami Komáromot illeti, csak reménykedni tudok, hogy a tehetősebb emberek belátják: ha a sportba fektetnek, a gyermekeink jövőjébe fektetnek. Nálunk annak ellenére is magas szintű munka zajlik, hogy évről évre kevesebb pénzből kell gazdálkodnunk, de ennek a tendenciának végre meg kéne fordulnia, hiszen a világon majdnem mindenhol csak a szponzorokon múlik egy klub működése. A magánéletben mindenkinek jó egészséget, és boldog új évet kívánok.”

Baráth György, a KFC elnöke: „Mi mást kívánhatnék az új évtől, mint a bennmaradást? Ezért persze meg is teszünk mindent. Három új játékos már csatlakozott a keretünkhöz, és még további két kiszemeltünk is van. A gyerekek szempontjából jól állunk, tőlük az őszi teljesítmény folytatását várom. Ugyanakkor a serdülő csapatunkra is ráfér az erősítés, néhány érkező náluk is lehetséges. Összességében reménykedem, hogy tavasszal jobb focit láthatunk majd a stadionunkban.”

2016_2

Svarba Ferenc, a hetényi focicsapat alelnöke: „Ez már a harmadik szezon, hogy esélyesek vagyunk a feljutásra, ezért én őszintén remélem, hogy idén a tabella élén tudunk végezni. Az is jó lenne, ha végre a játékosállomány és az anyagiak szempontjából is rendeződne a helyzetünk. Ha feljutunk, szükség lesz egy ütőképes ificsapatra is. Ideális lenne, ha végre saját játékosokat is ki tudnánk nevelni. A jelenlegi csapatot is egyben kell tartani, ez is nagyon fontos. A szövetségben is választások lesznek, bízom abban, hogy az új vezetőségnek köszönhetően gördülékenyebb és átláthatóbb lesz a rendszer is.”

Kúr Károly, a komáromi birkózók vezetője: „Tavaly 5 országos bajnoki címet szereztünk, ezért normális elvárás, hogy idén legyen részünk még ennél is több sikerben. A termünk felújítása hosszú idő után végre tavaly beindult. Bízom abban, hogy idén ez folytatódhat, hiszen még nagyon sok a tennivaló. Annak is örülnék, ha a város sokkal jobban átgondolná a sporttámogatások elosztását, és végre a gyerekekre szánna több pénzt. Végül, de nem utolsósorban pedig őszintén kívánom Lévai Istinek, hogy kijusson az olimpiára, és nyerjen egy érmet. Nagyon megérdemelné.”

2016_3

Ferencz László, a komáromi röplabdacsapat menedzsere: „A tavalyi sikeres évad történelminek mondható a komáromi röplabda sport számára. A klubvezetés ennek tudatában azt a legfontosabb célt tűzte ki, hogy az amatőr státuszunkat igyekezni fogjuk a profizmus felé terelni. Sajnos a sikernek ára van, s ez minket sem került el. Klubunk belső ellentétekkel küzdött, ez pedig rengeteg energiánkba került, sajnos a megszűnés határára sodródtunk. Ennek ellenére sikeres együttműködést folytattunk, illetve indítottunk el: a VKP Pozsonnyal, a Selye János Egyetemmel, a MIKASA sportmárkával, a Sport Art lábdiagnosztikával foglalkozó céggel, kondíciós edzőkkel (Fiala Andreával, Bak Norberttel és Zuzana Rehák Štefečekovával) és természetesen Komárom városával. Több nemzetközi tornán értünk el sikereket. Az idei bajnoki évad legfőbb feladata a klub minél eredményesebb működtetése: a férfiaknál az extraligában a legjobb 4 közé kerülés, az ifjúságnál nagyon fontos a további fejlődés bebiztosítása. Szeretném remélni, hogy ennek a sikertörténetnek nem a 2016-os évben lesz vége. Bízom abban, hogy a klub meg tud újulni úgy a vezetőségében, mint szakmai területen, és a támogatóink is kitartanak mellettünk. Várom a szurkolók és a sportot kedvelők pozitív hozzáállását, valamint szeretném remélni azt, hogy Komáromban a minőségi sportrendezvényeknek van jövője.“

KGD

Top