Mikor nyílik a komáromi egészségközpont?

Az elmúlt években Komáromban is megfigyelhető volt, hogy kisebb-nagyobb egészségügyi központok létesülnek, ahol újra egy fedél alá kerülnek orvosi rendelők, gyógyítással kapcsolatos szolgáltatások, ami egyértelműen pozitív a páciensek kényelme szempontjából.

A trend egyik legjelentősebb példája a valamikori Zdravcentrum, egykori pártház, amely több évig állt üresen, kihasználatlanul, mialatt egyre rosszabb állapotba került. Tavaly azonban megvásárolta a NOE Kft. a megyétől és a várostól. A vállalatot már ismerhetik a komáromiak, hiszen ők működtetik az Eötvös utcán található Szent Valéria Rendelőintézetet is, ami szintén az egy helyen több egészségügyi szolgáltatás alapelvet követi.

P4132375Javában zajlik a felújítás, itt éppen a liftaknát helyezik be

A múlt évben a Petőfi utcai épület teljes körű felújítása is megkezdődött. Dr. Czirfusz Attilától, a megújuló egészségügyi központ új igazgatójától megtudtuk, folyamatosan zajlanak a munkálatok, ugyanakkor csak menet közben derült ki, hogy az épület sok tekintetben rosszabb műszaki állapotban van, mint arra előzetesen számítottak. „Az elektromos rendszert, a gyengeáramú vezetékeket teljesen lecseréltük, ugyanígy az összes nyílászárót. Sikerült a liftakna megépítése is, magát a liftet most szerelik be. Ennek örülünk a legjobban. A felvonó akkora lesz, hogy a hord­ágyon fekvő páciensek is gond nélkül beférnek“ – mondta el az igazgató.

Szakorvosok, háziorvosok és sok más

Azt is elárulta, hogy 10 szakorvosi és 4 általános orvosi rendelő áll befejezés előtt, ezeket már a jövőben beköltöző orvosok igényei szerint készítették elő. Most következnek a belső munkák – csempézés, pucolás, festés. „Egy vadonatúj radiológiai részleget, egy minden igényt kielégítő hematológiai és biokémiai laboratóriumot, nagy patikát, továbbá egy látszerész helyiséget is építünk.“

„Mindezek nagyon munkaigényes feladatok, és mivel Komáromban nagy a szakemberhiány, jelenleg nehéz megmondani, hogy mikor nyithatja meg kapuit az új központ. Mindent megteszünk azért, hogy az első szolgáltató már ősszel, de legkésőbb a tél elején beköltözhessen. Sajnos ez nem csak rajtunk múlik“ – válaszolta kérdésünkre Dr. Czirfusz Attila.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az igazgató egyúttal jelezte, június 9-én avatják fel Semmelweis Ignác világhírű magyar orvos, az „anyák megmentője“ szobrát a megújuló egészségközpont előtt. A szombati eseményre 16.45-től kerül sor, minden érdeklődőt várnak.

(csá)

Kapcsolódó cikkeink:

Poliklinika létesül Gútán

Modern egészségközpont épül

Mi lesz a szemkórházból?

Top