Miért állt le a fűtés?

KOMÁROM. A téli időszakban néhányszor előfordult, hogy egyes városrészekben leállt a fűtés és a melegvíz szolgáltatás. Olyan panasz is érkezett a komáromiaktól, hogy csaknem 24 óráig tartott, míg helyreállt a szolgáltatás otthonukban. Megkérdeztük a városi hőszolgáltatást biztosító COM-Therm Kft. illetékeseit, mi okozta a kiesést.

Mint megtudtuk, a szolgáltatás leállását csőtörés okozza, így volt ez a múlt héten is. Csonka Lajos, a COM-Therm Kft. ügyvezető igazgatója megkeresésünkre elmondta, január 21-én például előre nem látható meghibásodás történt a gerincvezetékben. „A hiba forrását lokalizáltuk és azonnal megkezdtük a hiba elhárítását. Másnap a hajnali órákban az egész városban helyreállt a hőszolgáltatás“ – mondta a vállalat vezetője, hozzátéve, a vonatkozó előírásokat betartva jártak el.

„Vállalatunk a karbantartási munkálatokat folyamatosan végzi, ennek ellenére a meghibásodásokat nem lehet teljesen kizárni. Amikor ilyen előre nem várható esemény bekövetkezik, akkor a hatályos törvények szerint járunk el, és a lehető leggyorsabban kezdjük meg a hiba felderítését és elhárítását“ – válaszolta kérdéseinkre Csonka Lajos.

(cs)

Top