Metal Lady a Csallóközben járt

Nagymegyer. Az egészséges életmódot hirdető akciójuk egyikét rendezte április 30-án a Hidaskürti Magán-szakközépiskola nagymegyeri kihelyezett tagozata.

„Még egy korábbi időpontban megtartott egészségnap sikerén felbuzdulva,  meghívtuk iskolánkba Bíró Icát, aki ezen területek szakértője. Magyarország Metal Lady-je, a fitness világának ismert alakja, fotómodell, manöken és énekes, nagy szeretettel fogadta meghívásunkat. Iskolánk faliújság-versennyel és egészséges ételekkel készült a nagy napra. Vendégünk először is pontozta és értékelte a faliújság-versenyt, valamint a tanulók kreativitását és felkészültségét a zöldség- és gyümölcssaláták készítése terén. A diákok sokoldalúságát bizonyítja, hogy Bíró Ica különdíjjal is jutalmazta a munkákat. Test-építés címmel közel kétórás előadást tartott a helyes táplálkozásról, a mozgás fontosságáról és az ezzel kapcsolatos szellemi és lelki harmónia eléréséről. Mesélt magánéletéről, pályafutásáról, valamint a kínai shaolin mesterektől szerzett tapasztalatairól” – mondta az esemény kapcsán Ambrus Rita, a magán-szakközépiskola pedagógusa.

biroica

A magyarországi vendég előadása után az iskolaudvaron egyórás izomerősítő tornára invitálta a diákokat és pedagógusokat: chi-kung gyakorlatokkal kezdtek, majd az egyes izomcsoportok átmozgatása után hastánc-alapmozgás következett, zárásként pedig relaxációs és meditációs gyakorlatokat végeztek. „Ha kellően motiváljuk magunkat egy új cél elérésére, már majdnem biztos a siker. Mindig vannak új célok az életünkben. Fontos, hogy odafigyeljünk magunkra és másokra, mert az egészség és boldogság szorosan egybefonódik. Ezért kijelenthetjük: az egészség a legnagyobb ajándék az ember számára!“ – idézte Bíró Ica gondolatait az egészséges és pozitív szemléletű életmód fontosságára felhívó nap végén Ambrus Rita.

(d)

Top