Meseszerű lesz a Tündérkert Gútán

Jelentős beruházással teljesen megszépül a gútai Tündérkert óvoda. A felújítás több mint 170 ezerbe kerül, a látványtervek beszédesek.

3D-pohled-1

Nagyszabású rekonstrukciós munkálatokba kezd a gútai Tündérkert óvoda, amely meghívásos magyarországi pályázat keretében a Bethlen Gábor Alaptól 54 millió forintot, tehát körülbelül 170 ezer eurót nyert el. Tóth Szilvia, az óvoda igazgatója korábban elmondta, hogy a Brünni tér 16. szám alatt található intézmény mellett az Erdő utca 8. szám alatt lévőre is felújítás vár. Összességében az óvodaépületek villanyvezetékeinek és világítótestjeinek kicserélésére kerül sor, de új linóleum is lesz, illetve festésre és új fűtőtestek telepítésére is lesz lehetőség.

MS-Kolarovo-3

Nemcsak a belső, hanem az udvari rész is megújul. A tereprendezést követően a revitalizáció során őshonos bokrokat, cserjéket és fákat ültetnek ki, valamint tematikus játszóteret, mászókákat, hintákat alakítanak ki és kis közlekedési pálya is várja majd idén ősztől a lurkókat. Az óvodai intézményt, amely idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, jelenleg 150 gyermek látogatja.

Borka Roland,
kép: városi hivatal

Top