Menekültek és bevándorlók

Európát, de már sajnos a közeli környezetünket is közvetlenül érinti az a nem 10632667_10201619021997504_6558698907376432597_ntermészetes és fokozódó népvándorlás, amelynek napjainkban tanúi vagyunk. Európa véleményem szerint nem tudja globálisan kezelni a problémát. Az EU néhány tagállama – amelyek a migránsok inváziójával magukra vannak hagyva – már segítségért kiáltanak és saját maguk módján védik meg polgáraik biztonságát. Így tesz Magyarország is (helyesen), amely a legrizikósabb határszakaszára kerítést épít, hogy megakadályozza a migránsok bevonulását területére. A magyar rendőrség hivatalos statisztikája szerint naponta átlagban ezer (!) migránst fognak el, amely állapot már lassan kezelhetetlen.

Sajnos a szlovák belügyminisztérium ill. rendőrség honlapján nem található semmiféle hasonló információ, statisztika. Csak azokat a ferdített információkat kapjuk, amelyeket a híradók adnak le. Még azokat a polgárokat, községeket sem tájékoztatják, amelyeket a „migráns ügy“ közvetlenül érint. Mint például Bőst. A község lakosai a polgármesterükkel az élen csak „pletyka“ szintjén jutottak ahhoz az információhoz, hogy a belügyminisztérium migránsokat szándékozik elhelyezni községükben. Hamarabb jutottak hivatalos információhoz Ausztriából, ahonnan a szlovák kormány Bősre szándékozik elhelyezni egyelőre 500 migránst, ami hatalmas ellenszenvet és elutasítást váltott ki az ottani, de a környék lakosai körében is. És ami a legelszomorítóbb, hogy pár hete Komáromban is felreppent hasonló (az illetékesek szerint) „pletyka“ a gadóci mezőgazdasági iskola internátusával kapcsolatosan. Egyelőre a felsőbb szervek „megnyugtattak“ minket, hogy hasonló lépést, mint most Bősön, pontosabban új táborhelyet nálunk nem terveznek.

Ennek a tömeges népvándorlásnak a veszélye abban rejlik, hogy ellenőrzés nélkül (!) lépnek be az EU tagállamainak területére. Megkerülve mindenféle egészségügyi, biztonsági ellenőrzést, és importálva egy miénktől teljesen különböző és eltérő kultúrát. Tisztában vagyok azzal, hogy a menekülteken, akik életüket féltve hagyták ott hazájukat, és menedéket keresnek a világban, segíteni kell. De ebben a menekültáradatban vannak olyanok is, akik talán tudtuk nélkül, de betegségeket hordoznak magukkal, vagy olyanok is megbújnak közöttük, akik gazdasági migránsok, radikális nézeteiket akarják itt terjeszteni, vagy esetleg még rosszabb: terroristák. Ezek az okok és a napi hírek is hozzátesznek ahhoz az általánosan kialakult negatív véleményhez, ami a menekültekről kialakult.

Többek közt ezekből az okokból kifolyólag is, én elutasítom és nem nyugszom bele még a sejtetésébe sem annak, hogy Komáromban és környékén bármilyen szintű menekültszálló vagy menekülttábor jöjjön létre. Ezt az elképzelést már a „pletyka” szintjén el kell vetni. És ha erre mégis sor kerülne, akkor közösen kell fellépnünk minden legális eszközt bevetve, hogy polgáraink biztonságát és nyugalmát megvédjük. Egészen addig, amíg az állam nem tudja száz százalékosan garantálni és kiszűrni ebből a népáradatból az „igazi“ rászorulókat, vagyis megkülönböztetni a menekülteket a bevándorlóktól. Utána is csak akkor, ha ezen idegen kultúrák képviselői a keresztény értékeinket tiszteletben tartanák. Elfogadnák azokat a tényeket, hogy mi nem harcolunk egymás ellen, nekünk Bibliánk van, nem Koránunk, mi sertéshúst is eszünk, a nőjeink pedig bikiniben napoznak. Ha ebbe beletörődnek, akkor senki nem fog rájuk rossz szemmel nézni.

Varga Tamás,

komáromi önkormányzati képviselő

 

Top