Megújulnak a közutak és a városi hivatal isNagyszabású felújítási munkálatok kezdődtek Gútán. Banki hitelből újulnak meg a város közútjai, és EU-s pályázati pénzből finanszírozzák a városi hivatal rekonstrukcióját.

megujul a hivatal

Ugyan az időjárás némileg hátráltatja a közutak felújítását, de a folyamat már beindult, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani az Erdő utcán – ahol a járda egy része is új útburkolatot kap –, a Liget utcán, illetve a Radnóti utcán, de nem hagyják ki a Štúr utcát és a Tó utcát sem. Új aszfaltburkolat kerül a Szent Rozália park mentén lévő járdára is; összességében egy kilométernyi járdaszakasz fog megújulni. A város a Szlovák Takarékpénztártól felvett 600 ezer eurós hitel egy részéből finanszírozza a munkálatokat. A közutak új útburkolataira mintegy 150 ezer eurót költenek.

Finta Zoltán hivatalvezető tájékoztatása szerint október elejétől a polgármesteri hivatal is új köntöst kap, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az esetleges korlátozások minél kevésbé érintsék a hivatal ügymenetét. Az EU-s finanszírozású rekonstrukció 800 ezer euróból valósul meg. A munkálatok során módosított üzemmódra kell számítani, de a hivatalvezető szerint folyamatos lesz az ügyintézés. Mint megtudtuk, a hivatal a megszokott nyitvatartási időben fogadja az ügyfeleket. Az aktuális információkat az elérhető tömegtájékoztatási eszközökön osztják meg a lakosokkal.

A felújítások érintik a városi hivatal épületében székelő Szlovák Posta, illetve a Szlovák Takarékpénztár helyi fiókját is. Előbbi ügymenetét nem igazán fogják befolyásolni a munkálatok, az épület azon részén hétvégenként fognak dolgozni, míg a Szlovák Takarékpénztár tervezett belső átalakítást végez majd az adott időszak alatt, ami miatt a tervek szerint egy hétig zárva tartanak. A teljes tatarozás előreláthatólag két hónapot vesz igénybe.

Borka Roland
(A szerző felvétele)

Top