Megújul a Tulipán óvoda

Komárom. November végére készül el a Víz utcai Tulipán óvoda teljes külső felújítása. A kiadásokat a város pályázati forrásból fedezi.

SONY DSC

Szeptember elején kezdődött el a munka a Víz utcai Tulipán óvodában. A város 208 ezer eurós pályázati támogatást kapott a Bethlen Gábor Alaptól, mely tartalmazza a hőszigetelést, nyílászárók cseréjét, a teraszok és a bejárat rendbetételét. Teljesen új külsőt kap az óvoda. Ugyancsak a pályázat része egy 9 ezer eurós eszközbeszerzés, aminek köszönhetően modern segédeszközöket kap az oktatási intézmény. Mivel a közbeszerzések során a város eredményesen tudta a kivitelezési költségeket csökkenteni, így további munkák valósulhatnak meg a megspórolt összegből.

Az idei évben minden városi fenntartású óvodában voltak fejlesztések, több helyen a kanalizációt rakták rendbe, valahol a járdákat javították. Az őrsújfalui szlovák-magyar óvoda szigetelést és teljesen új külsőt kapott 30 ezer eurós összegben, amelyet a városi költségvetés fedezett.

A benei óvodát átveszi a református egyház, amely teljesen új óvodát épít a Bauringoknál, ahová előreláthatólag jövő márciustól várják a gyerekeket. Az új, modern óvodában bölcsőde is fog üzemelni, ami sok család számára nyújt segítséget.

(d)

Top