Megtartaná vezető helyét a KFC női csapata

Őszi bajnok lett az ifj. Nagy Jenő által vezetett komáromi felnőtt női labdarúgócsapat, de a sikerben Hajabács Gábor csapatvezető is oroszlánrészt vállalt. Főleg az ő erőfeszítéseinek köszönhetően beszélhetünk ugyanis arról, hogy a KFC-nek egyáltalán van női csapata. Az egykori KFC ultrát a jelenlegi állapotokról és a jövőbeni tervekről kérdeztük.

• Jól tudjuk, hogy az országos másodosztály őszi bajnoki címe az eddigi legjobb eredmény, amit a KFC hölgyei a klub története során elértek?

– Igen, így van. Amikor 2017-ben elindítottuk ezt a projektet, akkor még nem számoltunk azzal, hogy ilyen rövid időn belől ilyen sikereket tudunk majd elérni. Ennek ellenére mindjárt az első évben az ötödik helyen végeztünk, majd utána zsinórban háromszor megszereztük a bronzérmet úgy, hogy legutóbb már csupán 2 ponton múlt, hogy feljussunk az élvonalba.

• Most már akkor egyértelműen ez a cél?

– Nyilvánvalóan minden sportoló azért küzd, hogy a lehető legmagasabb szintre eljusson, a lányaink pedig minden egyes mérkőzés előtt úgy lépnek a pályára, hogy csakis a győzelem az elfogadható eredmény. Nyerő típusok, nyerni akarnak, és még a vereség esetén is megérdemlik a dicséretet, ha azt látjuk, hogy mindent megtettek a győzelemért.

• Miben más a jelenlegi csapat az öt évvel ezelőttihez képest?

– Sosem feledem, amikor akkoriban az a 4-5 lány megkeresett minket, lényegében a semmiről indultunk. Zéró tapasztalattal rendelkeztünk e téren, a nulláról kellett építkezni. A 2017-es csapatból már csak négyen viselik a KFC mezét, nagy volt a jövés-menés, de mára már, hála az égnek, egy olyan csapat alakult ki, mely nem csak az edzéseken vagy a meccseken van együtt, hanem azon kívül is találkoznak, gyakran közös programokat szerveznek.

• Ez lehet tehát a nagy titok?

– Az öltözőben nagyon jó a hangulat, a lányok baráti viszonyt ápolnak, összetartanak, és annak ellenére sincsenek nagyobb viták, hogy tudják, minden egyes posztra akad két-három játékos is. Tudják, hogy az edző mindig az aktuális forma alapján hozza meg a döntéseit, és ezt tiszteletben is tartják.

• Hány fős a jelenlegi keret?

– Huszonöt játékosunk van, ebből négy még junior, azaz U19-es korú. Fontos azonban hozzátenni, hogy tavaly júniusban 16 kislányt emeltünk ki a fiú előkészítő csapatainkból, ez a létszám pedig ott is nagyon gyorsan 25-re növekedett. Őket Pitér Denissza edzi, aki Dorogról érkezett hozzánk, és aki tagja a felnőtt csapatunknak is. Amennyiben az extraligában szeretnénk pontokat gyűjtögetni, ott alapfeltétel a női U19-es és U15-ös csapat megléte, így most ezen is gőzerővel dolgozunk.

• Soha vissza nem térő alkalom tehát a bajnokság megnyerése?

– Az esély adott, itt már nagyjából tényleg minden csak rajtunk múlik. Szerencsére a klubtól, azon belül Szijjártó Istvántól, aki az utánpótlásnál szaktanácsadó, sok segítséget kapuk. Mellette Vincze István sportigazgató, és Tóth Michal utánpótlás-főedző is teljes mellszélességgel támogatja a munkánkat. Minden adott tehát a sikerhez, én pedig személy szerint nagyon bizakodó vagyok.

A komáromi hölgyek idén a felkészülés során már a Petržalka és a Győri ETO U17-es csapatával már összemérték tudásukat. Előbbi meccsen 5:3-ra kikaptak, utóbbin pedig 2:2-es döntetlent értek el. A március végén kezdődő szezon előtt további felkészülési mérkőzésekre van kilátás, előtte azonban a csapat Lipótra utazik egy négy napos edzőtáborozásra. Érdekesség, hogy az országos bajnok Slovan is megkereste a KFC-t egy barátságos mérkőzés megszervezésének ügyében, ami szintén azt alátámasztja, hogy a komáromi klubban remek munka zajlik – a meccsre február 4-én került sor.

Kovács Dávid

Top