Megszépült a várpiac

Komárom. Idén márciusban 26 ezer eurót hagyott jóvá az önkormányzat a városi rendőrség melletti várpiac felújítására. Mostanra gyakorlatilag megújult a fedett piacrész, a munkálatok jelentős részét a Comorra Servis városi cég végezte.

Megújult a korábban beázó tetőzet, újrafestették a falakat, melyekre Gráfel Lajos gyűjteményéből származó, kinagyított, régi képeslapokat függesztettek ki. Az árusító pultokat kijavították, újrafestették. A piac környékének rendbetétele még folyamatban van, ennek egyik eredménye lesz, hogy a terület a Villanytelepi út irányából is megközelíthetővé válik. Ezenkívül a KN Smart Servis közreműködésével virágokat ültetnek, továbbá füvesítenek is a várpiac környéken. Az ősz folyamán pedig az egyetemhez vezető útszakasz és a járda újul meg – a járda egyik szakasza a napokban már elkészült.

A várpiac jelenleg a bolhapiacnak ad otthont vasárnaponként. A városvezetés szándéka viszont az, hogy az immár Komáromhoz méltó fedett piactéren más napokon is legyen árusítás, és a régió termelői, kézművesei itt árulják portékáikat – az elmúlt években többször is volt ilyen próbálkozás az önkormányzat részéről, ám egyelőre nem sikerült igazán beindítani a várpiacot. „Hamarosan felkeressük a régió őstermelőit, és igyekszünk számukra is vonzó ajánlattal a várpiacra csábítani őket“ – jegyezte meg Varga Tamás alpolgármester. Egy dolog biztos: a várpiacnál sokkal kulturáltabban lehet parkolni, mint a Vasút utcai nagypiacnál.

(d)

Top