Megnyílt a szabadulószoba

Megnyílt a komáromi régió első és egyetlen szabadulószobája. Egyedi és izgalmas szórakozási lehetőség nemcsak fiataloknak!

A szabadulós játékok nagy népszerűségnek örvendenek a környező nagyvárosokban. Lényegük, hogy egy kisebb társaság bezárkózik egy terembe, ahonnan különböző feladatok, rejtvények, fejtörők segítségével ki kell szabadulnia.

kalicka1Most már Komáromban is lehetőség van arra, hogy kipróbáljuk magunkat egy ilyen játékban, megnyitott ugyanis a Kalicka. Elsősorban 2-5 fős csoportok számára ideális kikapcsolódás, tökéletes akár csapatépítő-játéknak is, vagy szülinapi meglepetésnek, ahol az ajándékot is elrejthetik a játékmesterek. „Tavaly több ilyen szabadulós játékban vettem részt, a matematika-fizika tanár agyamnak jó szórakozás volt. Amikor nem tudtunk mit kezdeni az üresen maradt lakásunkkal, amelyet kinőttünk a családdal, arra gondoltam, Komáromban is megvalósíthatnánk egy ilyet. Az ötlet hirtelen jött, a feleségem is rábólintott, pár napon belül pedig a Komárom-Pozsony közötti vonatozás alatt a játékmenet első változata is megszületett. Már csak türelmesnek kellett lennünk, hogy titokban tudjuk tartani az ötletet és eljöjjön a nyári szezon, amikor az installálására is volt idő” – meséli a kezdetekről a Kalicka ötletgazdája, Tóth Gábor.

Kiemelte, a játékban nincs időkorlát, nem pereg semmilyen visszaszámláló, a játék-élmény elsősorban az ötletességen, kreativitáson és a csoporttagok kommunikációján múlik, de ha szükséges, pici külső segítséggel is terelgetik a résztvevőket. A Kalicka nagy előnye, hogy háromnyelvű, a magyar és szlovák mellett angolul is elérhető. Augusztusban ráadásul külön akcióval várják az érdeklődőket: ha a játékosok legalább fele gombaszögi nyári táboros karszalaggal rendelkezik, 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. Egy játék ára csoportonként 40 euró, diákoknak 25 euró. Az érdeklődők a kalicka.kn@gmail. com e-mail címen, vagy a Facebook-oldalukon is jelentkezhetnek időpontért.

sza

Top