Megkezdődhet a község új főterének építése

Perbete. A képviselő-testület legutóbbi ülésén jóváhagyta, hogy megkezdődhet a község új főterének építése. A tartalékalapjából 20 ezer eurót szavaztak meg erre a célra, ami tartalmazza a terület bekerítését, a földmunkákat és az építkezési munkák megkezdését.

Az ülésen a fent említett tartalékalapot feltöltötték, mivel a korábban elvégzett felújítások során sikerült a kiadásokat lefaragni. Így a községi hivatal szociális helyiség felújítási munkálatainak elszámolása után 852,57 eurót visszakönyveltek a tartalékalapba. A képviselők szintén megszavazták a Fő utcán lévő bérlakás szennyvíz tartályának megépítése után visszamaradt 10 230 euró visszakönyvelését a tartalék-alapba. A továbbiakban a képviselők jóváhagyták, hogy a község szülöttjének, a Jászai Mari-díjas Pándy Lajos, színművésznek emléktáblát készíttetnek. Pozitívan bírálták el a következő kérvényeket is: 34 535,50 euró érdekben a Béke utcában lévő hatos bérlakást rákötik a nyilvános vízvezetékre.

perbetelatvany
A magyar tannyelvű alapiskola kérvényét az iskolai klub felújítására, ami tartalmazza a szociális helyiségek felújítását, a folyosó festését, a bejárati ajtó és tetőszerkezet cseréjét, valamint a testnevelési egyesület kérvényét: 3000 euróval megemelték a labdarúgó szakosztály működéséhez szükséges támogatást. A 2014-2018-as időszakra a polgármester teljes munkaviszonyban fogja betölteni funkcióját és a képviselő- testületnek 9 képviselője lesz.

(miriák), képarchívum

Top