Megegyezett Bastrnák és Czíria, közös listát akarnak (videó)

A Híd és az MKP komáromi szervezete bejelentette, hogy több fordulós tárgyalás után megegyeztek közös polgármester- és képviselőjelöltek indításában. Az egyezséget még a pártok illetékes szerveinek is jóvá kell hagyniuk.
Szerda délelőtt jelentette be a két párt 3-3 tagja (akik a tárgyalódelegációt alkották), hogy az őszi önkormányzati választásokra készülve közös lista állításában egyeztek meg. Összesen hét alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz, mire megszületett a megállapodás.

Az MKP-s Czíria Attila lesz a közös polgármesterjelölt, a képviselőlistán viszont a Híd jelöltjei lesznek többségben. A tárgyaló felek egy szerződést fogadtak el, amely tartalmazza a részleteket. Ezt követően az MKP helyi tagságának és a Híd szerveinek is el kell fogadni az megegyezés feltételeit. A tárgyalódelegáció tagjai bizakodóak, a jóváhagyás inkább formainak tűnik: szeptember elején szeretnék hivatalosan bejelenteni a közös indulást.

A mostani bejelentés elsősorban azért született, mivel nagy volt az érdeklődés a sajtó és a lakosok részéről is, és jelezni szerették volna a hosszas tárgyalások eredményességét – hangoztatta mindkét fél. A tájékoztatón Bastrnák Tibor és Czíria Attila is úgy fogalmazott, hogy korrekt tárgyalások zajlottak, és bíznak az összefogás erejében. Mindkét párt civil jelöltek bevonásában is gondolkodik a képviselő-jelöltek esetén. A felek egymás jelöltjeit feltétel nélkül elfogadják, de hangoztatták, bíznak abban, hogy olyanok kerülnek a listára, akik csapatban gondolkodnak, mivel Komáromban komoly problémákra és kihívásokra kell gyors választ adni.

Az újságírók kérdéseire is válaszoltak:

Bastrnák Tibor elképzelhetőnek tartja, hogy visszalépése után képviselő-jelöltként indulna, hogy így vegyen részt az önkormányzati munkában. Kérdésünkre az MKP tagjai elmondták, hogy Stubendek László esetleges képviselő-jelölti indulásáról a tagságnak kell dönteni, de amennyiben elindul polgármester-jelöltként, úgy a szabályzat alapján fognak róla dönteni a párt illetékes szervei.

Petheő Attila szerint az összefogás jelentősége az egész Kárpát-medencében példaértékű, és a jelen helyzetben csak ez jelenthet megoldást Komárom gondjaira.

Ki az a Czíria Attila? – korábban készült videónkat ITT nézheti meg.

Kik indulnak a polgármesteri posztért Komáromban? – ITT az eddig ismert lista.

(d)

Top