Megdöntötték a rekordot

PAT. A pati Csemadok és a Pemak Kft. közös szervezésében, a Bethlen Gábor Alapítvány és a község jelentős anyagi és erkölcsi támogatásával, első alkalommal került megrendezésre a nyárbúcsúztató gombócparádé.

A rendezvényt köszöntötte a község polgármestere, Szabó Olga, majd kezdetét vette a parádé. A rendezők nem kis vállalkozásba fogtak, hiszen rekordkísérletet szerveztek gombócevő versenyben. Az ügyes kezű pati asszonyok 10- féle gombócot főztek, pontosan 5 ezer darabot. A versenyen 215-en egyszerre ették az 5 ezer gombócot. A szlovák rekord sikeres volt, amit a helyszínen lévő Szlovák Rekordkísérleti Szövetség tagjai hitelesítettek, így Janka Pémová a község nevében átvehette a sikeres rekordért az oklevelet.

pathi gombóc 11

A rendezvényen volt még sörivó verseny is, amelyben 5 jelentkező indult, s a győzelmet Darida László szerezte meg. Ezenkívül számos kísérő rendezvénnyel várták a jelenlévőket, mint kézműves foglalkozások és veterán autók bemutatója. De kultúrműsorban sem volt hiány,hiszen fellépett a Piros Tulipán éneklőcsoport, a dunaradványi MAGok, a perbetei mazsorettek, Pécsi Virág Veronika, Hegedűs Fanny, a Felvidéki Kárpátia, a Vidéki Mulató, a Felvidéki Rockszínház, Csikó Teodóra és Takács Zoltán operett parodisták, Ambrus Lelkes Szimóna, a Baranta csoport, Écsi Gyöngyi és Homonnay Zsolt, aki musical slágereket adott elő.

A rendezvény utcabállal ért véget a Gajmo Band és a THT Sound közreműködésével.

(miriák)
Pati Csemadok felvételei

Top