Megállították a naszvadi/ímelyi lányokat

Kézilabda – Nők I. Liga

Az elmúlt hét vasárnap este játszották a 19. forduló zárómérkőzését Trencsénben. A naszvadi/ímelyi alakulatnak nem sikerült a Csák Máté vára alatt behúznia a győzelmet, mivel nagyarányú vereséget szenvedtek a középmezőnyben tanyázó hazaiaktól.

Trenčín – Naszvad/Ímely 27:17 (13:11)

Óriási eséllyel indultak útra a naszvadi/ímelyi lányok, hogy át vegyék a vezetést a női kézilabdaligában, hisz a Nagymihály szombaton legyőzte a listavezető nyitraiakat. Ebből adódóan egy vasárnapi győzelem esetén ők lettek volna a kézilabdaliga élén. Még az elején minden úgy festett, hogy nem lesz különösebb probléma, hisz sokáig a Naszvad/Imely vezetett. Ám később porszem került a gépezetbe. Rengeteg eladott labda, számtalan kihagyott ziccer jellemezte a vendégek játékát. Így nem csoda, hogy az ellenfél a félidő végére kétgólos előnnyel ment az öltözőbe.

Még a második félidő első öt perce is biztató volt a naszvadi/ímelyi csapat szempontjából. Ekkor 13:13-at mutatott az eredményjelző tábla, de csak eddig tartott a lányok akarata. Újból jöttek a támadási hibák, rossz volt a helyzet kihasználás, lényegében 10 perc alatt végleg eldőlt a mérkőzés sorsa. Az 50. percben már 6 góllal vezetett az ellenfél, és nem volt játékos, aki képes lett volna megújulni, az utolsó öt perc maga volt a katasztrófa, nem is erőben, hanem fejben veszítették el ezt a fontos meccset. Még szerencse, hogy a lázzal küszködő kapus Haris Lucia feladata magaslatán állt, így nem futottak bele még ennél is súlyosabb vereségbe.

Miškovič György a mérkőzés végén ekképpen nyilatkozott: „ Adva volt a lehetőség, de nagyon könnyelműen kezeltük, és eldobtuk magunktól. Nem marad más hátra, mint az utolsó három mérkőzésen megpróbálni hozni az őszi csodás teljesítményünket, és harcba szállni a dobogós helyért.”

Naszvadi/ímelyi góldobók: Fujasová Zuzana 7, Haris Edina 6, Szabó Veronika 3, Gál Szabina 1

(KGD)

Top