„Még tanulás közben is táncolok!”

Két versenytáncos Komáromból. Jancsík Dóra ősszel megy hatodikba, Molnár Zoltán szeptembertől nyolcadikos lesz. A Niki Dance tánciskola növendékei februártól táncolnak együtt. Zoltán korábbi partnernője abbahagyta a táncot, Čenky Nikoletta koreográfus, iskolavezető Dórát ajánlotta.

„Egy hét múlva már együtt léptünk fel” – kezdte Zoltán, mire Dóra közbeszólt: „Sőt! Három napja táncoltunk együtt, és a negyedik napon már felléptünk egy komáromi bálban” – jegyezte meg. Kiderült, Zoltán inkább a latin táncokat kedveli, Dóra a standardot is szereti.

„Van egy lány, Odettnek hívják, aki szintén versenytáncos a párjával, tőle vettük a ruhákat. Azokat válogattam ki, amik a legjobban tetszettek. Van egy keringő- és három latin-ruhám” – tudatta Dóra. „Mi úgy rendeltük a ruhámat. A standard ruhám egy fehér ing és egy fekete nadrág, a latin táncokhoz fekete inget veszek” – avatott be Zoltán.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mit csinálnak, ha nem táncolnak? „Én még tanulás közben is táncolok!” – vágta rá Dóra. „Amennyi szabadidőm van, a táncra fordítom. Ha társasággal megyünk diszkóba, mindenki bennünket néz, milyen jól táncolunk. Ez az előnyünk” – tette hozzá Zoltán. „Csallóközaranyoson, anyukám munkahelyén, a Kóczán Mór Alapiskola báljában egy kicsit még maradhattunk, elkezdtünk táncolni, és mindenki minket nézett. Majd mindenkit a parkettre hívtunk, a felnőtteket is megtáncoltattuk” – mesélte Dóra. „Szentpéteren egy esküvőben léptünk fel, meglepetésként a menyasszonynak, aki korábban versenytáncos volt. Annyira meghatódott, hogy elkezdett sírni” – folytatta Zoltán. „Az izsai bálban való fellépés után meghívtak az idén a falunapra is szerepelni” – büszkélkedetett Dóra. Elmondták, a táncon kívül is összejárnak, néha beülnek egy pizzára. „Hetente négy edzésünk van, gyorsan leadjuk a felesleges kilókat” – magyarázta Dóra.

Azt mondták, Čenky Nikoletta, a tánctanáruk elégedett velük. „Minden apró hibát észrevesz, azután szöszölünk, és addig próbáljuk, amíg nem lesznek tökéletesek a mozdulatok. Ha egy hétig nem foglalkozunk a tánccal, a szöszölésből semmi sem marad” – vallotta be Jancsík Dóra, „Ezért kell folyamatosan gyakorolnunk” – ismerte el búcsúzóul Molnár Zoltán.

Bárány János
Fotó: archívum

Top