Még lehet pályázni a megyei támogatásokra

NYITRA MEGYE. Október 15-ig még pályázhatnak a Komáromi járás civil szervezetei és sportegyesületei a megyei kulturális és sporttámogatásokra – emlékeztetett Petheő Attila, Nyitra Megye Kulturális és Sportbizottságának tagja.

pénz1-e1463994910291

„A sportpályázatok esetében eddig többnyire olyan rendezvényeket támogatott a megye, ahol tömegek mozdultak meg, legyen szó labdarúgó-tornáról, családi sportnapról, vagy az egészséges életmódot propagáló rendezvényről. De lelátó tetejének javítására is ítéltek már meg támogatást ebből a keretből. A sikeres kulturális pályázatok között is többségében voltak a tömegeket megszólító rendezvények, de megesett, hogy egy település színpadának a javítására is jutott támogatás. A legkisebb megítélt összeg 300, míg a legmagasabb 1700 eurónyi lehet“ – beszélt a részletekről a képviselő, hangsúlyozva, csak az a pályázat lehet sikeres, amihez minden szükséges mellékletet csatoltak, továbbá érthető a pályázati cél.

„A megyei kulturális és sporttámogatások utófinanszírozásosak. Ez azt jelenti, hogy a sikeres pályázó a megyével szerződést köt, majd a rendezvény megvalósítása után elszámol, a tételeket számlákkal igazolja – ezeket Nyitrán kell leadnia a pályázó szervezet képviselőjének. Néhány héttel később a megye folyósítja a megítélt és kellőképpen alátámasztott összeget“ – vázolta Petheő Attila.

Az elmúlt években fokozatosan emelkedett a sikeres pályázók száma a Komáromi járásban, a megye kulturális- és sporttámogatásai több száz rendezvény megszervezésében segítettek. „Míg 2014-ben 30 200, 2015-ben 33 200, 2016-ban 33 200 eurót, addig egy módosításnak köszönhetően a járás képviselői és a bizottságunk idén 45 254 eurónyi összeget ítélhetett oda mind kulturális, mind sporttámogatásként a Komáromi járásban“ – mutatott rá a megyei képviselő, hozzátéve, a Csemadok járási elnökeként külön öröm számára, hogy a járási Csemadok alapszervezetek egyre aktívabban pályáznak.

(d)

Kinyílt a megyei bőségszaru

Megye van nem megye?

Pártlisták mellett független összefogás

Utalják a megyei támogatásokat

Top