Még hiányzik egy képviselő

Járásunk legkisebb városában még mindig csak 10 tagja van a képviselő-testületnek, valószínűleg csak márciusban válik teljessé. A szakbizottságok összetételét ugyanakkor már jóváhagyták, a bizottsági elnökök a már beiktatott képviselők lettek. A polgármester kinevezte helyettesét is. 

Ógyallán Basternák Ildikót (MKP) választották polgármesternek tavaly novemberben, mivel azonban képviselőként is mandátumot szerzett, helyére pótképviselőként Karol Lovász (független) került, aki azonban egyelőre nem tette le képviselői esküjét, így nem iktatták be. Lovász – aki maga is indult a polgármesterségért – előre jelezte távolmaradását a testületi ülésről, valószínűleg a következő, márciusi ülésen veszi át megbízólevelét.

A februári ülésen jóváhagyták a 10 szakbizottság összetételét, melyeknek élére a már beiktatott képviselők kerültek. Komárommal ellentétben Ógyallán is szabad kezet kapnak a bizottsági elnökök a bizottsági tagok kiválasztásában. Az elkövetkező négy évben az alábbi szakbizottságok tevékenykednek a városban: pénzügyi, vagyonkezelési és pályázati (elnök: Hegyi Zoltán – MKP); építésügyi, területrendezési és regionális fejlesztési (Ondrušek Zoltán – MKP), szociális, lakásügyi és egészségügyi (Anna Žigová – Smer); iskolaügyi és művelődési (Mária Hamranová – független); közbiztonsági és közlekedési (Peter Závodský – Sieť); vállalkozói, mezőgazdasági és foglalkoztatási (Zoltán Pollák – független); kulturális és műemlékvédelmi (Radosicky Györgyi – MKP); környezet- és természetvédelmi (Ondrusek Péter – MKP); sport és ifjúsági (Štefan Tomaščin – független); közérdek-védelmi (Mikuláš Gróf – független).

Basternák Ildikó február 6-tól Peter Závodskýt bízta meg az alpolgármesteri teendők ellátásával.

(d)

Top