Már működik a kultúrház új vizesblokkja

Komárom/Őrsújfalu. Karácsony előtt lett kész a kultúrház vizesblokkja, fűtött női és férfi toalettekkel. A komáromi városatyák szeptember közepén szavazták meg egy új mobil szociális helyiség megvásárlását.

48409008_2118345634853877_5246761744197484544_n

„Az ÉS?! Színház tagjai bontották le a régi szociális helyiséget” – tudatta Várady Kornélia pedagógus, a csallóközaranyosi Kóczán Mór Alapiskola és Óvoda igazgatónője, az őrsújfalui kultúrház ügyvivője. „Csehországból, a kivitelezőtől érkezett az új vizesblokk. Feltétlenül szeretném kiemelni, hogy előtte a KOMVaK vízmű szakemberei példás gyorsasággal végezték el a kanalizációval kapcsolatos munkálatokat. Igazi karácsonyi ajándékként, december huszadikára állt a mobil szociális helyiség” – nyilatkozta.

Amint arról tavalyi 38. számunkban beszámoltunk, 14 800 euróból állították fel a kultúrház átfogó felújítása után máshol is elhelyezhető, konténeres mosdós-toalettet. Akkori cikkünkből az is kiderült, hogy a kultúrház a falu igazi közösségi tere. „Ezt a házat megszerették az emberek, a miénk” – mondta akkor Szabó Csilla, az ÉS?! Színház rendezője, azóta komáromi városi képviselő. „Az idén is sok programra pályázunk” – tájékoztatott most. „Fellépett már nálunk az idén a Pósfa zenekar, februárban a tervek szerint Jókai Ági színésznő és Dobri Dániel zeneszerző, zenész pop estjére kerül majd sor”.

A tavaly 25. születésnapját ünneplő ÉS?! Színház Őrsújfalu határainkon túl is ismert amatőr színjátszó társulata. Kézműves és gyermekszínjátszó táborokat, nemzetközi színjátszó fesztivált, színes kézműves és egyéb szórakoztató programokat is szerveznek egész évben.

B.J.

Az ÉS?! nem csak színház

Még harcolnak a kultúrházért

Petíció az őrsújfalusi kultúrház felújításáért

Top