Madari Bor- és Gasztrokorzó harmadik alkalommal

A két évvel ezelőtt útjára indított nemzetközi bor- és gasztrokorzónak köszönhetően egyre szélesebb körben válik ismertté a község neve. A fesztivál harmadik évfolyamát a hétvégén, október 3 és 5 között tartották meg a festői szépségű Sutyú-völgyben.

A kezdetektől magasra tették a mércét, a rendezvény kulináris és kulturális részét is igyekeztek minél színvonalasabban megszervezni. Ahhoz, hogy egy fesztivál rögzüljön a köztudatban, természetesen hosszabb időre van szükség, de az első pozitív eredmények már most mutatkoznak. A borászok és a lakosok is megtapasztalhatták, mit jelent az, amikor három nap alatt több ezer látogató fordul meg a faluban, viszi hírét az itteni vendégszeretetnek, a szép tájnak, a hagyományoknak, a jó szervezésnek, a színvonalas programoknak.

A minőségi és változatos borok  és ételek mellé  a minőségi és választékos műsorok sokasága sem hiányzott. Kísérő rendezvényként állandósult a közkedvelt nomád udvar, íjász- és lovasbemutatók és sok más érdekesség, amelyek őseink emlékének megtartására összpontosulnak.

Madari  korzo 1
A rendezvény sikere arra ösztönözte a község vezetőit, hogy a rendezvény harmadik napján kopjafát állítsanak a múltnak és a jövőnek. Madar közössége felemelő pillanatot élt át vasárnap délután, mivel leleplezték azt a kopjafát, amely az önkormányzat összefogásából született. „Bízunk benne, hogy példát mutat majd a jövő generációinak itt, Madaron ez a kopjafa. A jelenkori  madari közösség igyekszik nyomot hagyni maga után, s a mostani kopjafaállítás is nyomjelzés az utánunk következők számára az elődök tisztelete jegyében” – mondta Édes István polgármester.

Kép és szöveg: miriák

Top