Likér Péter magyar olimpiai bajnok edzője lett

A komáromi Likér Péter a szlovák kajaknégyes mestereként ezüstéremig vezette a többek között Tarr Györggyel és Vlček Erikkel felálló kvartettet, novembertől pedig a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella edzője lesz.

A magyar kajakozó 2013 óta Tóth László kezei alatt dolgozott, a Nemzeti Sport információi szerint az ötkarikás játékok után a következő négyéves ciklust tervezve döntött a váltás mellett. Az okokról azonban nem kívánt nyilatkozni. A 30 éves kajakozó, aki a 2012-es londoni olimpián négyesben, idén Rióban pedig párosban és négyesben nyert aranyérmet, a megszokottnál hosszabb szünetet tart, novemberig nem végez vezetett edzést. Ezután viszont ugyanúgy a BHSE sporttelepén készül, mint eddig.

liker2

„2014 óta ismerem Szabó Gabriellát, mivel Szolnokon gyakran találkoztunk az edzőtáborok során. Azóta gyakrabban beszélgettünk és említette, hogy Rió után abbahagyná a kajakozást, mivel nem volt teljesen elégedett az eddigi edzőjével. Nem a szakmai felkészültségét kifogásolta, hanem az emberi kapcsolatait“ – mesélt az előzményekről Likér Péter. „Az olimpia után három klub is megkeresett, valamint Gabriella is, aki nagyon jó feltételeket adott, így mellette döntöttem. Számomra ez egy kihívás, mivel női kajakost még nem edzettem, és valahol elismerés is, hogy egy háromszoros olimpiai bajnok trénere lehetek. El kell hogy mondjam, a magyar szövetség is teljesen pozitívan állt hozzám.“

liker1

Likér Péter hangsúlyozta, természetesen továbbra is edzi majd a komáromi kajakosokat is, Tarr Györgyöt és Vlček Eriket. „Az edzések bizonyos részeit más fogja végezni, de ezt a fiúkkal is megbeszéltem. Az edzőtáborokba viszont együtt megyünk, és az edzéstervet is én állítom össze nekik“ – zárta szavait a komáromi tréner.

Top