Lesz Lidl Gútán?

Egyelőre nem vásárolta meg a Lidl üzletlánc a város által eladásra kínált ingatlant a Templom utcában. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Lidl nem nyit áruházat Gútán, csupán azt, hogy sokallták az 1,35 millió eurós vételárat.

lidl

A gútai képviselő-testület döntése értelmében a város 1 millió 350 ezer euróért kínálta eladásra a Templom utcában található telket és a rajta lévő irodaépületet, mely régebben például a munkaügyi hivatalnak is otthont adott. Az épület rossz állapotban van, rendbehozása nagyon költséges lenne. A Lidl társaság jelezte, szeretnék megvásárolni a szóban forgó területet, hogy ott üzletet építsenek, és egy 120 férőheles parkolót is kialakítsanak – az irodaházat lebontanák. Az üzletlánc azonban túl magasnak ítélte az ingatlan árát, így az eladás egyelőre meghiúsult – senki sem ajánlott 1,35 milliót a belvárosi területért.

Horváth Árpád polgármester kérdésünkre elmondta, érezte, hogy egy kicsit magasan állapította meg az árat a testület, ugyanakkor hangsúlyozta, nem akarják elkótyavetyélni az ingatlant, és törekedni fognak arra, hogy a lehető legnagyobb összeg vándoroljon a városi kasszába. Napokon belül újra egyeztetnek  a Lidl képviselőivel a minimális vételárról, melyet a város némileg alacsonyabban szabna meg.

A polgármester közölte, az egyeztetések után újra meghirdetik az ingatlan eladását. Úgy vélte, továbbra is mindkét fél érdekelt abban, hogy létrejöjjön az adásvétel, de ez még 1-2 hónapig eltarthat. A gútaiak többsége egyébként egyetért azzal, hogy a kérdéses helyen a Lidl üzletet építsen. Forró Tibor városi képviselő egy gyors internetes közvélemény-kutatást végzett, melyen a lakosok 80 százaléka támogatta az elképzelést.

(csá)

Top