Lemondott a komáromi városi képviselő

Lemondott városi képviselői mandátumáról Batta György, miután egy augusztus óta hatályos törvény értelmében képviselősége összeférhetetlenné vált az országos médiatanácsban betöltött tisztségével. Hamarosan Szayka Róbert válthatja őt a képviselő-testületben.

Bár két hónap múlva minden településen önkormányzati képviselőket – és polgármestert – választunk, Komáromban még egy változás lesz a mostani képviselő-testületben. Augusztus elejétől ugyanis hatályba lépett a médiaszolgáltatásokról szóló új törvény, amely szerint a városi képviselőség összeférhetetlen az országos médiatanács tagjaként végzett munkával. Mivel Batta György városi képviselő tagja utóbbi intézménynek, bejelentette, augusztus 30-i hatállyal lemond önkormányzati mandátumáról.

A törvény értelmében ilyen esetben a legutóbbi választásokon legtöbb voksot gyűjtő, ám mandátumot már nem szerző jelölt kerülhet be a testületbe. Ez alapesetben Kollár Gábor lenne, aki azonban jelenleg a ComorraServis járulékos szervezet – városi cég – igazgatója, ám ez a tisztség ugyancsak összeférhetetlen a képviselőséggel. Kollár Gábor a Deltának elmondta, emiatt ő sem léphet Batta György megürült helyére. Így a sorrendben következő Szayka Róbertet illeti majd meg a mandátum – rá 2018-ban 956-an voksoltak. Az ismert kempo harcművész és edző kérdésünkre megerősítette, amennyiben hivatalossá válik, hogy valóban övé a szabaddá vált mandátum, örömmel vállalja a megtisztelő feladatot. Szayka Róbert a szeptemberi önkormányzati ülésen válhat városi képviselővé, immár második alkalommal, most is rövid időre, pótképviselőként.

Batta Györgyöt négy éve 1159 szavazattal választották meg képviselőnek – a 12 mandátumos választókörzetében ezzel a 9. legtöbb voksot szerezte. Ez volt a képviselő 5. választási ciklusa Komáromban, vagyis 20 év önkormányzati munka áll mögötte. „Szeretném megköszönni, hogy a polgárok ilyen hosszú ideig bizalmat szavaztak nekem, annak ellenére is, hogy nem Komáromban születtem. Képviselőként nem tudtam mindig, mindenkinek segíteni, de az emberek máig érezhető szeretete erőt adott, és igazolta azt, hogy egy városi közösségben – mint egy családban – mindig a jóra kell törekedni. Mert lehet, hogy egyszer sikerül, máskor nem, de igyekezni kell úgy élni és dolgozni, hogy bármikor egymás szemébe tudjunk nézni“ – kommentálta lemondását Batta György. Az új törvény egyben azt is jelenti, hogy most ősszel sem indul sem a megyei, sem a helyi önkormányzati választásokon.

(csá)

Top