Lehet pályázni a kulturális és sporttámogatásra

KOMÁROM. Már lehet pályázni a 2017-es városi kulturális és sporttámogatásokra. Több tízezer eurót (a sporttámogatás esetében 100 ezres nagyságrendről beszélünk) osztanak szét a pályázók között, a pontos keretösszeget decemberben hagyja majd jóvá a komáromi képviselő-testület. 

DSC0477-e1457522432188

A kulturális juttatás művészeti tevékenység támogatására, jelentős kulturális rendezvény szervezésére kérhető. Idén 65 ezer eurót osztott szét a város erre a célra, jövőre azonban megemelhetik a keretösszeget. „A képviselők döntik majd el, mekkora összeget oszthatunk el a pályázók között. A kulturális bizottság elnökeként azt szeretném, ha jövőre 10 ezer euróval megemelnénk a keretet“ – mondta lapunknak Szénássy Tímea, hozzátéve, idén több mint 100 kulturális rendezvényt támogatott a város egyenként 2 ezer euró és 100 euró közötti összegben.

Egész éves sporttámogatásra csak a belügyminisztérium által nyilvántartott sportklub (egyesület) jogosult pályázni, de egyszeri támogatás igényelhető komáromi sportolók felkészülésére, versenyekre való kiutazásukra, városi sportrendezvények szervezésére, a fiatalok sportolásával kapcsolatos oktatásra is. Idén 35 sportegyesületet támogatott a város, a legtöbb pénzt, 72 ezer eurót a sok gyereknek sportolási lehetőséget biztosító KFC komáromi futballklub kapta, második legtöbbet pedig az élvonalbeli komáromi kosárlabdaklub, 48 ezer eurót. Összesen közel 260 ezer euróval támogatta a város a helyi sportklubok éves tevékenységét, illetve egyes rendezvényeket.

A kultúralapból és a sportalapból való egyszeri városi támogatásra olyan fizikai és jogi személyek, szervezetek, vállalkozók pályázhatnak, akiknek székhelye (állandó lakhelye) Komáromban van, itt tevékenykedik vagy a város lakosainak nyújt szolgáltatást. A sporttámogatásokra december 15-ig, a kulturális támogatásokra pedig december 31-ig lehet pályázni. További részletek a város weboldalán olvashatók.

(cs)

Top