Lakikatlan, a gulyásfőzők randevúja

LAKSZAKÁLLAS. Talán nem túlzás, ha azt állítjuk a Lakikatlan vezető szerepet játszik régiónk főzőversenyei között. A helyi önkormányzat 6 évvel ezelőtt szervezte meg először hagyományteremtő céllal ezt a tájainkon egyedülálló gasztró rendezvényt, hogy az érdeklődő helyi és környékbeli csapatok megmutathassák gulyásfőző tudományukat.

Nemrég meglátogattuk Domonkos Zsuzsát, a Lakikatlan főszervezőjét, a verseny mindenesét, hogy tájékoztasson bennünket, mi várható az idei gasztróbulin. „Rendezvényünk alapgondolata mindig is az volt, hogy a hagyományápoláson túl szerezzük vissza az embereknek az egyik legnagyobb értékét, a baráti beszélgetések, találkozások okozta örömöt. Ez az elképzelésünk 6 éve be is igazolódott, hiszen ma már sokszor az elmaradt baráti, munkahelyi rendezvényeket helyettesíti a fesztiválunk“ – mondta a szervező.

Lakikatlan

Mi az, amiről a csapatok gondoskodnak, és mi az, amiről a szervezők? – tettük fel a kérdést a Lakikatlan főszervezőjének. „Elsősorban négyfős csapatok jelentkezését várjuk, akik meg szeretnék mérettetni magukat gulyásfőzésben. Ezeknek a főzőalakulatoknak gondoskodniuk kell a főzéshez szükséges eszközökről, alapanyagokról, a csapatok reklámtáblájáról, egyenruhákról, terítéshez és díszítéshez szükséges eszközökről, mellyel hangulatossá tehetik ideiglenes konyhájukat. A szervezők pedig ennek fejében sátort, sörpadot, asztalt, bográcsot, sorszámot, tűzifát, díjakat, szakmai zsűrit, hangtechnikát, kulturális programokat, játékokat és családi foglalkoztató programokat biztosítanak. Természetesen a csapatok egyéb különlegességet is süthetnek, főzhetnek, de csak a gulyást fogja a zsűri elbírálni. A főzőkollektívák egyéb kategóriában is megmérettethetik magukat, mint például a legfinomabb sütemény, pogácsa és bor-pálinka kategóriában. Szóljunk néhány szót a díjakról is, melyek közül a legkiemelkedőbb az abszolút győztes, a „Lakikatlan gulyáskirálya“ cím elnyerése. Emellett díjazzuk az arany-, ezüst-, és bronzérmes gulyásokat, de lesznek különdíjak, közönségdíj és az egyéb kategória díjak is. Újdonságnak számít majd, hogy minden csapat árusíthatja a termékeit, melyet tallérok értékében fogunk kifizetni. A legtöbb tallért szerző gárda közönségdíjban részesül. A főzőversenyre augusztus 26-ig lehet jelentkezni, méghozzá a 0905 451 393, 035 77 38 221, 035 77 80 104 telefonszámon vagy a domonkoszsuzsa@azet.sk e-mail címen, valamint személyesen a lakszakállasi községi hivatalban“ – mondta Domonkos Zsuzsa.

Szeptember 3-án tehát újra benépesül a helyi szabadtéri színpad környéke és kezdetét veszi a hetedik Lakikatlan gulyásfőző verseny. Éppen ezért, aki jól akar szórakozni, jókat akar enni és inni és egy életre szóló élménnyel szeretne gazdagodni, az feltétlen látogasson el Lakszakállasra, mert ez főzőverseny lesz a javából.

-pint-

Top