Laki diákok győztek a „Jókai és kora” vetélkedőn

KOMÁROM. Országszerte egyre népszerűbb a Jókai és kora műveltségi vetélkedő, melynek döntőjét az elmúlt héten rendezték a komáromi Jókai Mór Alapiskola aulájában.

Idén hat csapat mérte össze tudását, méghozzá a csicsói Gáspár Sámuel Alapiskola „Oroszlánok“ csapata, a lakszakállasi Alapiskola „Múzsák“ csoportja, a komáromi Selye János Gimnázium „Serena“ csapata, a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola „Móricok“ csoportja, a gútai Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont „Never More“ elnevezésű csoportja és a komáromi Mariánum Egyházi Iskolaköpont „Hanna“ csapata. Ebben az évben Lengyel Dénes Így élt Jókai Mór és az Enyim, tied, övé című Jókai-regény képezte a vetélkedő központi témáját. A műveltségi vetélkedő 11 versenyfeladatból állt, melynek fő célja, hogy Jókai életművét újra felfedezzék a diákok, ösztönözzék őket a klasszikus magyar irodalom olvasására. A verseny tisztasága érdekében a Jókai Mór Alapiskola sosem indít csapatot, ők csak szervezik, összeállítják a feladatokat és zsűriznek.

Jókai és kora vetélkedo

Az idei verseny első helyén a lakszakállasi Alapiskola Kósa Réka, Mikóczy Bettina, Lengyel Barbara és Krascsenics Renáta felkészítő tanár összetételű csapat végzett, második helyen a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola, harmadik helyen pedig holtversenyben a gútai Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont és a komáromi Selye János Gimnázium csapata. A versenyzők minden évben névre szóló oklevelet kapnak, sőt valamennyi diák és felkészítő pedagógus értékes könyvjutalmakkal gazdagodott. Köszönet illeti Vörös Máriát, az ötletgazdát, Juhász Mónika, Ibolya Jolán, Rablanszká Zsuzsanna szervezőket, és mindazokat, akik részt vettek a magas színvonalú vetélkedő lebonyolításában.
Az intézmény és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által megrendezett „Jókai és kora“ elnevezésű irodalmi vetélkedő Jókai domborművének megkoszorúzásával ért véget.

Kép és szöveg: -pint-

Top