Kurucz – Kiss Péntek kiállítás Izsán (videó)



Két jó barát, két ismert alkotó kiállítása nyílt meg pénteken délután Izsán. Fotók, rajzok, versek és más prózai művek alkották a megnyitó kínálatát.

Kurucz Ottó operatőr, fotográfus a világot megjárva most is Izsán él, és Komáromban dolgozik. 10 évig élt Los Angelesben, azonban a családja miatt hazaköltözött. A családban nem ő az egyetlen, akit különleges művészi tehetséggel áldott meg a sors, hiszen testvére is egy elismert operatőr, aki több film elkészítésében vállalt szerepet.

KundK
Kiss Péntek József nevét a legtöbben a színházzal kötik össze. Több éven keresztül a Jókai Színházat vezette, de közel két évtizeden keresztül rendezte a GIMISz színpadot, amely a legtöbb gimnáziumi évfolyam számára egy meghatározó élményt jelentett. Mindamellett, Kiss Péntek József verseket is írt, rajzolt, az elmúlt években pedig több prózai alkotása is megjelent.

Kettőjük barátsága még a középiskolában indult, a távolságok és az idő sem tudta kikezdeni. Az izsai kiállatáson az életük egyes állomásairól hoztak némi bemutatót. Domin István, izsai polgármester a megnyitón elmondta, hogy Kiss Péntek Józsefet is tiszteletbeli izsainak tekintik, mivel már nem először mutatkozik be. Mindkét alkotót Tóth Kurucz Mária méltatta.

kundkkep
(kb)

Top