Körvonalazódik, kit jelöl az MKP Komárom élére

KOMÁROM. Az MKP alapszervezetének gyűlésén a jelenlévő tagok nagy többséggel hatalmazták fel a helyi elnökséget arra, hogy az ősszel esedékes önkormányzati választások előtt az összefogásról és együttműködésről tárgyaljanak civilekkel és a Híd párt helyi szervezetével. Pénteken, július 4-én kiderül, hogy Czíria Attila vagy Stubendek László lesz-e a párt polgármesterjelöltje.

A taggyűlésen bemutatta programját az a négy MKP-s politikus is – Czíria Attila, Feszty Zsolt, Petheő Attila és Stubendek László –, akiknek a neve felmerült lehetséges komáromi polgármesterjelöltként. Ezután Feszty Zsolt és Petheő Attila bejelentették, visszalépnek a jelöltségtől Czíria Attila, az MKP komáromi elnökének javára. Ezzel tehát szűkült az MKP polgármesterjelöltjeinek száma, s hamarosan tovább szűkül majd. Csütörtökön ugyanis a helyi MKP-tagok eldöntik, hogy Czíria Attila és Stubendek László közül ki lesz a hivatalos jelölt a városvezetői posztra.

„Úgy vélem, Komárom érdeke azt diktálja, hogy a régió mérvadó erői összefogjanak és együttműködjenek” – nyilatkozta lapunknak Czíria Attila. Kérdésünkre megerősítette, hogy – mint arról korábban beszámoltunk – valóban történt már kapcsolatfelvétel a Híd régiós vezetőivel, azonban érdemi tárgyalásokat csak most, a taggyűlés felhatalmazása után tudnak majd folytatni. Kérdésünkre, hogy hajlandó-e támogatni Stubendek Lászlót, amennyiben ő lesz a hivatalos jelölt, határozott igennel válaszolt, hangsúlyozva, elfogadja a tagság döntését. „Nem a jelölt személye a fontos” – fűzte hozzá.

A másik állva maradt jelölt, Stubendek László a történtekkel kapcsolatban elmondta, kívülről nehéz megítélni, hogy Czíria Attila „eredeti szándékát megváltoztatva” miért indul a választásokon. „Bennünket arról értesített, hogy kávéra hívta őt Bastrnák Tibor, aki meggyőzte, hogy ő a legmegfelelőbb jelölt” – jelentette ki. Arra a felvetésünkre, hogy ha pénteken Czíria Attilát választják polgármesterjelöltnek, beáll-e mögé, esetleg elindul vele szemben, így válaszolt: „Mindenképpen elemezni fogom a kialakuló helyzetet , viszont előre leszögezem, hogy indulásom nem valaki ellen irányul, hanem a személyem iránt megnyilvánult bizalomnak, felkérésnek és biztatásnak eleget téve cselekszem, ami egyenesen Komárom lakosságától, a választóktól érkezett.”

Jelenleg az tűnik valószínűbbnek, hogy a párt tagsága Czíria Attilát támogatja majd, mivel az alapszervezet szinte egyhangúlag támogatta az egyeztetések megindítását, s ő az, aki a Híddal és a civilekkel való együttműködési tárgyalások szorgalmazója. Stubendek László mellett a legfőbb érv az lehet, hogy Czíriánál ismertebb politikusról van szó, aki 4 évvel ezelőtt másodikként végzett a polgármester-választáson.

(csá)

 

Megj. /a múlt heti számunkban megjelent cikkünket frissítettük/

Top