Koronavírus: óvintékezdések Komáromban

A központi intézkedések mellett Komáromban is megtörténtek a szükséges óvintézkedések a koronavírus megelőzésére. Pánikra nincs ok, ugyanakkor mindenkit körültekintő cselekvésre intenek az illetékes szervek. A város intézményei is reagáltak a terjedő vírusra. A Selye János Egyetem március 22-ig felfüggeszti a hagyományos oktatást.

Hétfőn délelőtt a városhoz tartozó cégeket, intézményeket hívta össze Keszegh Béla polgármester, hogy egyeztessenek a szükséges tennivalókról. Az operatív csoport a COVID-19 vírus megfékezéséig rendszeresen találkozik, de az oktatási intézményekkel is folyamatos az egyeztetés.

Az Ispotály utcai idősek otthonában még március 6-án látogatási tilalmat rendeltek el, mivel a legveszélyeztetettebb csoportról van szó. A klienseknek a kijárás korlátozását javasolják az illetékesek.

Az Egressy Béni Művelődési Központban elmaradnak a következő hétre tervezett rendezvények. A későbbi programokkal kapcsolatosan a fejlemények értékelése után születik döntés. Elmaradnak a március 15-i megemlékezések.

A sportlétesítményeket felügyelő Comorra Servis a minisztériumi útmutatást követve azt ajánlja a sportkluboknak, hogy nézők nélkül szervezzék a sporteseményeket.

 A városi televízió és újság folyamatosan tájékoztatja a lakosokat a szükséges információkkal kapcsolatosan.

Az általános iskolákban és az óvodákban folytatódik a tanítás, azonban a távolabbi utazás nem engedélyezett. Javasolt a nagyobb rendezvények elkerülése, a gyerekek tájékoztatása a szükséges óvintézkedésekről. A hagyományos törölköző helyett a papírtörlő kötelező.

A tervezett esküvőket a városházán megtartják, azonban az újabb időpontok egyeztetése során a következő hetekre csak szűk családi körben fogad párokat a városi hivatal párokat.

Keszegh Béla polgármester a témával kapcsolatosan Dél-Komárom polgármesterével, Molnár Attilával is egyeztetett és folyamatosan tájékoztatják egymást, a hét folyamán a régió polgármestereivel is egyeztet ezzel kapcsolatosan.

A városi tömegközlekedést biztosító Arriva vállalat gyakrabban végez fertőtlenítést az autóbuszokon Komáromban, ehhez a kórházakban használatos fertőtlenítő eszközöket rendeltek.

Amennyiben bárki a koronavírusra utaló jeleket vesz magán észre, kérik, telefonon lépjen kapcsolatba háziorvosával és a közegészségügyi hivatallal.

A városi hivatal figyelmeztet minden érintettet, hogy a veszélyről és figyelmeztetésről szóló feliratoknak a kisebbségi nyelvhasználatról szóló törvény értelmében két nyelven – szlovákul és magyarul – kell megjelennie.

A koronavírus terjedésével kapcsolatban a Selye János Egyetem március 22-ig felfüggeszti a hagyományos, jelenléti formában  történő oktatást. Az egyetem intézkedéseiről bővebben ide kattintva olvashat!

(d)

Top