Koncerttel és kávékülönlegességgel a rákbeteg gyerekekért

A Kantha Dóra Alapítvány, Vadkerti Imre énekessel karöltve, valamint a Sjáli kávéval közösen indították útjára azt a kampányt, amellyel segítenék a rákbeteg gyerekeket. A Vadkerti Imre által dedikált kávékülönlegesség megvásárlásával most a daganatos megbetegedés elleni harcot támogathatják.

sjali

Az alapítványt a 11 éves Kantha Dóra emlékére hozták létre szülei. A kislány 2000 júniusától 7 hónapig harcolt a leukémiával. Annak ellenére, hogy eredményei biztatóak voltak, és reális esély volt gyógyulására, komplikációk léptek fel, és 2000. december 25-én a betegség elleni csatát elvesztette.

A Kantha Dóra Alapítvány a rákbeteg gyermekek jogait védi és segíti gyógyulásukat. Célja az egészségügyi ellátás javítása, a megelőzés, és a rákellenes harc hatékonyabbá tétele, a rákbetegségekkel sújtott gyermekek gyógyulási körülményeinek és eredményességének támogatása.

Emellé a nemes kezdeményezés mellé állt Vadkerti Imre, a Magyar Lovas Színházból és a Kormorán együttesből ismert énekes, továbbá a komáromi székhelyű Sjáli vállalat, amely kávékülönlegességek forgalmazásával foglalkozik.

kantha

A gútai előadóművészt nem kell bemutatni, számos szerepben láthattuk már, és rendszeresen közreműködik jótékonysági rendezvényeken is. Nem lesz ez másképp december 14-én sem, amikor többedmagával lép fel a Kantha Dóra Alapítvány által szervezett, 17 órától kezdődő karácsonyi jótékonysági esten a komáromi Városi Művelődési Központban, ahol megvásárolható lesz a dedikált kávé is. De miért pont kávé? A Sjáli társtulajdonosa, Sebő Éva lapunknak elmondta: „Az alapötlet az volt, hogy így a karácsonyi ünnepek közeledtével szerettük volna egy kis ajándékkal meglepni Vadkerti Imre rajongóit. Ezért készítettünk minőségi negyed kilós kávékat Vadkerti Imre arcával, saját kezű, eredeti aláírásával, melynek bevételét jótékony célra szerettük volna felhasználni. Ekkor vettük fel a kapcsolatot a Kantha Dóra Alapítvánnyal, és úgy döntöttünk, a kávé eladásából származó bevétel egy részét nekik ajánljuk fel.“

-d-

Top