Komáromi sakk sikerek a baromlaki tornán

A komáromi fiatal sakkozók szombaton Baromlakon (Branovo) versenyeztek. A tornán 43 sakkozó mérte össze tudását. Kukel Imre mester tanítványai remekül teljesítettek, hiszen összesített végeredményben az első ötben négy komáromi volt.

A mezőny csaknem negyedét alkották a komáromi sakkozók az idén 4. alkalommal megrendezett ifjúsági sakkversenyen, az Udvardtól, mintegy 5 kilométernyire elterülő kicsi, de takaros faluban, Baromlakon (43 résztvevő, 9 forduló).

A verseny a jelentős környékbeli konkurencia részvétele mellett is komáromi fölényben zajlott. Az abszolút sorrend első 5 helyezettje közül csupán a perbetei Rancsó Márknak sikerült a végső győztes Molnár Ernő, a második Viczencz Péter, a negyedik Jóba Árpi és az ötödik Jakab Béla közé ékelődnie a harmadik helyre.

GPX Baromlak eredményei:

összetett eredmények (korhatár nélkül)
1. Molnár Ernő (KŠC Komárno)
2. Viczencz Péter (KŠC Komárno)
3. Rancsó Márk (ŠK Pribeta)
4. Jóba Árpád (KŠC Komárno)
5. Jakab Béla (KŠC Komárno)
… 11. Gyuricsek Szilárd (KŠC Komárno)
12. Gyurenka Ádám (KŠC Komárno)
… 14. Csaplár Viktor (KŠC Komárno)
… 17. Haris Dárius (KŠC Komárno)

sakkozok

Az ifjúsági szlovákiai nagydíj versenyében a “profik” már nem kerülhettek kiértékelésre (1400 alatti értékszámú versenyzők indulhatnak csak ebben a sorozatban), de itt is sok komáromi siker született. A 14 éves fiúk között Csaplár Viktor diadalmaskodott megérdemelten, hiszen próbára tette az abszolút sorrendben előtte végzetteket is. A 11 éves fiúk között első aranyérmét szerezte Gyuricsek Szilárd, teljesítménye ezúttal egyenletes volt, néhány meglepetés eredménye tette teljesen jogossá a diadalát. Ugyanitt a kétszer is megingó Dolník Máté azért a végén bronzéremig jutott, kár, hogy ő viszont most hullámzó teljesítményt nyújtott. A 8 éves fiúk versenyében a nyitrai Miroslav Krupának (a 8 évesek idei országos bajnoka) nem volt ellenfele, de Gyuricsek Ákos 2. helye bizonyítja, hogy milyen fontos a türelem a felnőttek részéről. Ez a tézis látszik beigazolódni az igen ígéretes, de még szertelen Kubovics Levente 3. helyével is – neki ez csupán a 3. versenye volt.

U8 (nyolc évesek kategóriája):
1. Miroslav Krupa (Nitra, idei szlovak bajnok)
2. Gyuricsek Ákos (KŠC Komárno)
3. Kubovics Levente (KŠC Komárno)

sakkozok1

U11 (tizenegy évesek kategóriája):
1. Gyuricsek Szilárd (KŠC Komárno)
2: Sárközi Szabolcs (Veľký Meder)
3. Dolník Máté (KŠC Komárno)

sakkozok2

Említést érdemel a nem díjazott versenyzőink teljesítménye is, hiszen a ChessKom nevelő tevékenysége folytán a Komáromi Sakk Clubban igazolt versenyzők önmagukhoz mért eredménye is figyelemre méltó. Az összetettben 12. Gyurenka Ádám mindhárom vereségét komáromi játékostól szenvedte el. A 17. Haris Dárius a verseny végét nem bírta – főleg a 6. fordulóban alighanem nyert állásban időzavaros hibák miatt elszenvedett veresége fájó. A januártól sakkozó Kubovics Gergelyt az utolsó 3 fordulóban szerzett győzelmei öccse mögé “repítették” – kell még egy kis önbizalom, ami a “már minden elveszett” helyzetben azért megtaláltatott. Messze elmaradt tudásától a 39. Vörös Bence – neki meg kell még pár verseny, hogy tudásához közeli eredménye is lehessen. Januárban kezdett sakkozni Hegedűs Tivadar is, aki – bár alighanem csalódottan távozott élete első versenyéről – megszerzett 2 pontjával azért nem szakadt le a mezőnytől, ami kezdők esetében mindenképpen pozitív előjel.”

sakk

Az összetett verseny dobogósai

További részletek a sakkozók eredményeiről és a klub tevékenységéről a csapat honlapján található.

(-li-, fotók: Gyuricsek Laszlo)

Top