Komáromi Nyár sztárokkal!

Július elsejétől augusztus végéig tart a Komáromi Nyár, minden szombaton színes programok várják a helyieket és a turistákat, többnyire a belvárosban. A programsorozathoz kapcsolódik a Lehár Nyár is, melyet vasárnaponként rendeznek meg. 

„Már a kezdetektől fogva az volt az alapfilozófiánk, hogy évről évre a tapasztalatokból okulva fejlődjünk, alkalmazkodva az egyes elvárásokhoz. Ez az egyik oka, hogy idén a pénteki napokat kihagyjuk, és inkább a szombatokra összpontosítjuk minden erőnket, ezzel jóval gazdagabb lesz az egy napra eső programkínálat” – mondta el lapunknak Kovács Dávid, a Komáromi Nyár ötletgazdája, aki még 2015-ben, a városi idegenforgalmi bizottság elnökeként kezdeményezte, hogy különböző családi programokkal és koncertekkel „dobják fel” Komárom belvárosának hangulatát. Idén a város 2000 eurós támogatást adott a programsorozatra – a főszervezés jogát most is Ferenczi Zsolt nyerte el.

komnyar

Idén is több helyszínen zajlanak az események, az augusztus végéig tartó sorozat július 1-jén a VI-os bástyában rajtol, ahol a Group and Swing lép fel. „A bástya teraszán tartott koncertek ugyan fizetősek lesznek, de cserébe feledhetetlen élményt garantálunk. Nagyjából négyszáz ember fér be ide, tehát a jegyek száma korlátozott. Az árban az asztalfoglalás és egy pohár bor is benne van” – tájékoztatott Ferenczi Zsolt, akitől azt is megtudtuk, hogy a belvárosban esedékes kon­certek továbbra is ingyenesek lesznek.

A Tiszti pavilon udvarában felállított kisszínpadon (július 8-án) a Back II Black egykori frontembere, Bebe is fellép, egy héttel utána (július 15-én) pedig a V-tech alapító énekese, Kefír szórakoztatja majd a borterasz közönségét. Július 22-én a Komáromi Animátoroké lesz a terep, akik egy egész napos családi pikniket rendeznek. Mázsár Klaudia, az esemény egyik szervezője elmondta, idén Rasťo Piško, a népszerű szlovák humorista is megnevetteti majd az érdeklődőket.

Július 28-29-én a méltán népszerű Lake Up kerül megrendezésre a Holt-Vág partján. A fesztiválon a Wellhello mellett Ego, Curtis, Bárány Attila, Missh és még sokan mások is fellépnek. Az augusztusi program viszont ismét a VI-os bástyában kezdődik, ahol a tavaly is nagy sikert aratott Gájer Bálint ezúttal egy egész estés, zenekaros koncertet ad.

Egy héttel később, augusztus 12-én a Tiszti pavilonban elhelyezett bor- és fröccsterasz vendége lesz Peter Šrámek, a rá következő szombaton pedig DJ Beneš szabadtéri RETRO-party következik. A nyárzáró koncertet ezúttal Csobot Adél adja, mégpedig augusztus 26-án. A teraszon a fellépők előtt és után Olasz István, alias DJ Dilemma szolgáltatja a zenét.

Négy családi napra is sor kerül szombatonként, július 8-án és 15-én, továbbá augusztus 12-én és 26-án. Immár három kisebb ugrálóvár áll majd a gyerekek rendelkezésére, természetesen ingyen. Azok a nebulók sem járnak rosszul, akiket az ugrálás annyira nem érdekel, hiszen a Komálom Gyerkőcfesztivál csapata (Villa Camarum) is jelen lesz. Idén is lesz Ringató, sütifestés (Menház Praliné cukrászda), kalácssütés (F&K pékség), ügyességi vetélkedők (Jókai Egyesület) és ajándékok (Digi Tv).

Ami a vasárnapokat illeti, a Lehár Ferenc Polgári Társulás is csatlakozott az eseményekhez, így idén is koncerteknek örvendhetnek a Klapka tér járókelői a Lehár Nyár keretein belül. Klemen Terézia alapító elnökasszonytól azt is megtudtuk, hogy a fellépések mellett táncmulatságokra, divatbemutatókra és gyermekprogramokra is számíthatnak azok, akik a vasárnap délutánt-estét a téren tervezik eltölteni.

A fenti programpontokon kívül számos más műsor is színesíti a sorozatot. Lesz például ingyenes zumbaóra Viola Klaudiával, Laboda Róbert és barátai pedig egy Slam Poetry estet tartanak. A program még bővülhet, az esemény hivatalos Facebook oldala héftőnként számol majd be a következő hétvége pontos menetrendjéről. A szervezők hangsúlyozták, továbbra is szívesen látnak tettrekész embereket, akik önkéntes munkájukkal emelnének a színvonalon.

18882121_1856316351296602_1644476363880879659_n

A város támogatása mellett fontos kiemelni Varga Annát, a VMK igazgatónőjét, aki idén is a szervezők rendelkezésére bocsátotta a hangtechnikát, mely jelentős spórolást jelent. Az esemény főszponzora ezúttal is a WakeUp (Kovács György és Doktorík Ondrej) csapata, akik a minden évben a sportcsarnokban tartott megabuli bevételének egy részéből a fellépők tiszteletdíját, valamint a színpadi világítás költségeit fedezik.

„Összességében elmondhatjuk, hogy már kialakult az a szervezői mag, mely a kezdetek óta segíti a mi közös ügyünket, ami nem más, mint a komáromi családok, polgárok elégedettsége, és a távolabbról ideérkezők nyári szórakoztatása. Több tucat ember és szervezet összefogásának eredménye a Komáromi Nyár, ami jó példa arra, hogy ilyesmi csak akarat és kitartás kérdése, és még Komáromban is tető alá hozható. Szeretném megköszönni mindenki áldozatos munkáját és segítségét! Remélem a többség jól érzi majd magát!” – összegzett Kovács Dávid. (d)

Top