Komáromi gimnazista lett Miss Éden első udvarhölgye

Január végén tartotta hagyományos Tiszta Városok rendezvényét a magyarországi Tiszta Városok Egyesület a ráckevei Duna relax Hotelben – első alkalommal virtuálisan. A hulladékruha-tervezői pályázat mindig a projekt legsikeresebb része. Az idén huszonegy lány mutatta be újrahasznosítható hulladékból készített saját ruhakölteményeit, a helyszínről élőben közvetített versenyen. A 17 éves Kovács Vivien, a Selye János Gimnázium diáklánya Miss Éden első udvarhölgye lett. Őt faggattuk.

• Honnan szereztél tudomást erről az érdekes szépségversenyről?

– Néhány éve hallottam róla, sok képet láttam, sok cikket olvastam az eseményről. Nagyon nagy lehetőség volt ez nekem, hogy a járványhelyzet ellenére részt vehettem egy ekkora múltú versenyen. Videón is be lehetett küldeni a ruhakölteményeket, én éltem is ezzel a lehetőséggel. A barátom készítette a felvételeket, aki mindenben segített, amiért nagyon hálás vagyok neki.

• Az egyórás élő közvetítésből is látható volt, milyen kreatívak voltak az indulók. Felvonultattak papírzsebkendőből, PETpalackból, buborékfóliából, tapétából, befőttesüveg tetőből, sőt arcmaszkból készült ruhákat. A zsűri azt is értékelte, hogy ezek a darabok hordhatóak legyenek. Miből készült a te koktélruhád és fürdőruhád?

– A ruha elkészítése volt a leghosszabb folyamat, sosem csináltam ilyet, így nem volt egyszerű a megvalósítása. A koktélruhám zsákokból, a fürdőruhám szintén zsákokból, kupakokból, textildarabokból, illetve újságpapírból készült. A tervezés mintegy másfél hétig tartott. Az ötletelésben a családom is segített, a ruha nagy részét azonban egyedül készítettem el.

• A Miss Éden nemcsak ruhabemutatóból állt, beszélni is kellett arról, miért fontos számodra a környezetvédelem. Azt mondtad, tudatosan szelektálod a szemetet és igyekszel kevesebb műanyagot használni.

– A környezetvédelem az életünk fontos része. Alapvető dolog, amire mindenki figyelmét érdemes felhívni, mivel kis lépésekkel is hatalmas eredményeket érhetünk el. Lakótelepen élek, a későbbiekben viszont kertes házba költöznék, csendesebb és tisztább környezetbe, ahol a környezetvédelem szempontjából is többet tehet az ember.

• Ez volt az első szépségversenyed. Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy első udvarhölgy lettél?

– Magam sem hittem el, hogy az én nevemet mondták ki. Teljesen hihetetlen volt, nem gondoltam, hogy dobogós helyezést is elérhetek. Nagyon izgultam végig az élő adás alatt, otthonról is élveztem minden pillanatát. A családommal és a barátommal néztem a közvetítést, illetve sok barátnőm támogatott és nézték velem együtt az online adást. Ez nagyon sokat jelentett nekem. 

(fotó: Karina Illésová, Karina Glam studio)

• Magabiztosan mozogtál a kamera előtt. Van modell múltad? Szeretnél ezzel foglalkozni a jövőben?

– Modell múltnak nem nevezném még, de már tizenhárom éves korom óta nagyon sok fotózáson, sminkfotózáson vettem részt, amik mind magabiztosabbá tettek a kamera előtt. Nagyon szeretnék ezzel foglalkozni a jövőben, Imádom csinálni, remélem, el tudok majd helyezkedni a szakmában. Sajnos, alacsony vagyok a modellekhez képest, így sokkal nehezebb a helyzetem. Nagyon sok más szépségverseny is tervben van a jövőben, bízom benne, hogy egyre több tapasztalatot sikerül szereznem. Sok önbizalmat adott a Miss Éden, ahhoz hogy több helyen is megmérettessem magam. Remélem további helyezéseket is sikerül majd elérnem, ezzel képviselve Komáromot is.

Bárány János
Fotó: Kovács Vivien archívuma

Top