Komáromi elnök a felvidéki Mária Rádiónál

Sokan talán nem is tudják, de évek óta komáromi székhellyel működik a felvidéki Mária Rádió. Múlt szerda óta immár az elnöke is komáromi, miután a katolikus rádió közgyűlése Szabó Zsoltot választotta meg a tisztségre.

IMG_20180516_124703

Világszerte több mint 70 országban működik Mária Rádió. A rádiócsalád első tagját 1983-ban alapították Olaszországban, azzal a céllal, hogy politikamentesen, reklámok nélkül, kizárólag Krisztus örömhírének terjesztésével foglalkozzon. A rádióban a munkák nagy részét önkéntesek végzik, és a hallgatók adományaiból tartja fent magát. Ehhez a csoporthoz tartozik a felvidéki Mária Rádió is, mely 6 éve készít regionális műsort. Komárom környékén az FM 88,3 Mhz, Kelet-Szlovákiában pedig az FM 100,6 Mhz frekvencián hallhatóak. A rádió emellett az interneten is elérhető. Hittel, családdal, értékekkel, a mindennapi élettel kapcsolatos beszélgetések, tanácsok, gondolatok, vagy éppen imák közvetítése is szerepel a rádió műsorkínálatában. A világhálón már szlovák nyelvű műsort is sugároznak, napi 24 órában.

Múlt szerdáig pozsonyi elnöke volt a rádiónak Lapos József professzor személyében. A komáromi székhelyű rádió közgyűlése úgy döntött, hogy a következő időszakban az elnök is komáromi lesz, ami hatékonyabbá teheti a működést. „Köszönöm Lépes Lóránt atya műsorigazgató és csapata bizalmát, egyben Lapos József professzor úrnak eddigi elnöki tevékenységét, szolgálatát“ – mondta Szabó Zsolt új elnök, aki – ahogy ez eddig is volt – önkéntes alapon, ingyen vállalta el a tisztséggel járó feladatokat. Egyébként a komáromi Investconsult Kft. ingatlaniroda társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

logo_allo (2)

Terveiről szólva hangsúlyozta, az egyik legfontosabb feladat, hogy a rádió a jövőben is képes legyen önerőből működni. Pontosabban arról van szó, hogy szeretnénk, ha teljes egészében a régióbeli civil felajánlások, jótékony szponzorok, a hallgatók adományai biztosítanák a rádió zavartalan működéséhez szükséges anyagiakat.

„Számomra a Mária Rádió sokkal több, mint egy rádió. Olyan, mint egy világítótorony lelki fejlődésünkben, mindennapjainkban“ – fűzte hozzá Szabó Zsolt.

A felvidéki Mária Rádió székhelye a Jókai utca 6-os szám alatt található, közvetlenül a Szent Anna kápolna mellett.

(cs)

Top