Komáromi egyetemisták a járási focibajnokságban

Interjú Szuri Andrással, az újonnan alakult klub vezetőjével

– Kinek a fejéből pattant ki az egyetemi nagypályás focicsapat ötlete?
– Amikor bekerültem az egyetemre, a házon belüli kispályás bajnokság éppen szünetelt. Ekkor kaptam szerepet a hallgatói önkormányzatban, mint sport- és kultúráért felelős elnökségi tag. Újraindítottam a futsal-ligánkat, és már akkor láttam, hogy a focira nagyobb volumenben is lenne igény. Szóval, hogy megválaszoljam az eredeti kérdést: az elkövető én voltam, de nagy segítségemre volt az egyetem vezetősége, és a járási futballszövetség is.

szuri
– Mennyire volt nehéz összeszedni a csapatot?
– Rengeteg  aktív hallgatónk van, akik nagyon örültek a kezdeményezésnek. Ők jelezték, hogy csatlakoznának, hiszen távol az otthonuktól nincs lehetőségük klubszinten futballozni. Vannak olyanok is köztük, akik ugyan már befejezték tanulmányaikat, de továbbra is szorosan kötődnek az egyetemhez. Nehezebben álltunk össze, mint ahogy elképzeltem, de már látjuk az alagút végét.

– Mire számítasz a járási másodosztályban?
– Többen is közülünk már játszottak magasabb osztályokban, ráadásul fiatalok és energikusak vagyunk. Ebből fakadóan nagyon örülnék, ha elcsípnénk az első hét hely valamelyikét.

– Mi a hosszú távú cél?
– Az eljövendő évfolyamok tanulóinak stabil sportolási lehetőséget szeretnénk biztosítani. Idővel azért bízom abban, hogy legalább a járási első osztályba feljutunk, de még egyszer hangsúlyozom, hogy az elsődleges szempont a fiatalok megmozgatása.

– Aki kíváncsi rátok, az hova menjen szurkolni?
– A hazai mérkőzéseink egyelőre az újfalusi pályán lesznek, de tervben van az Erzsébet-szigeten található focipálya revitalizálása is. Remélhetőleg a jövőben az lesz az otthonunk. Persze, szívesen fogadunk minden egyes minket támogatni kívánó törekvést is.
Az egyetemisták első mérkőzésüket Ifjúságfalván játszották, 2:1-es félidőt követően 2:2-es döntetlennel debütáltak.

(KGD)

Top