Komárom és Ógyalla is pályázik játszótérre

Régió. Tavaly Komárom már nyert egy „méhecskés“ játszóteret a Lidl áruházlánc internetes szavazáson alapuló versenyén, amely nyárra el is készült. Idén újra meghirdették a versenyt. Komárom most is harcba száll egy újabb játszótérért, de a járásból Ógyalla is próbálkozik.

KisbujnaKészül a szavazásra buzdító komáromi kisfilm – nézze meg alább a végeredményt!

A múlt héten elrajtolt a Žihadielko (Fullánkocska) verseny. A tavalyi komáromi győzelemben kulcsszrepet játszó Žihadielko pre Komárno elnevezésű facebook-oldal idén is internetes szavazásra buzdít, aminek már az első napokban meglátszik az eredménye. Komárom most az elmúlt három év nyertes városainak kategóriájában indul és pár nap után az élen áll. A verseny szoros, de ha tovább fokozódik a szavazókedv, és sikerül az első két hely valamelyikén végezni, újabb méhecskés játszótér épülhet a városban. Ógyalla is újra próbálkozik idén, a kisvárosok kategóriájában jelenleg a legtöbb szavazattal áll – tavaly az ógyallaiak is indítottak egy támogató fb-csoportot, amely most is aktív.

A versenybe azon városok kapcsolódhatnak be, ahol van a Lidl áruház. Összesen 10 játszóteret épít országszerte a Lidl üzletláncot üzemeltető társaság, az 5 kategória első két helyén végző városa kerül a nyertesek közé. A méhecskés játszótér magába foglal például egy minivárat, kis házikót, homokozót, körhintát, libikókákat – minden elem a Maja, a méhecske című ismert rajzfilm motívumait viseli magán. Padok és kerékpárállvány is tartozik a nagyjából 80 ezer euró értékű játszótérhez.

Szavazni a verseny weboldalán, a zihadielko.lidl.sk oldalon lehet február végéig, alapesetben minden nap egyszer, de egy játékkal játszva akár kétszer is. A győzteseket március közepén hirdetik ki, és még az idén megépülnek a játszóterek.

Komárom tavaly nyert már egy méhecskés játszóteret, melyet július elején adtak át a Gazda utca és a Megyercsi utca közötti területen, egy nagy buli keretében.

(cs)

Top