Komálták a gyerkőcfesztivált

KOMÁROM. Remek programok, napsütés és óriási érdeklődés jellemezte a május 31-én első ízben megrendezett KomáLom Gyerkőcfesztivált. Az Anglia park és a Klapka tér családokkal telt meg, nemcsak komáromiak, de a környékbeli falvak lakói is szép számmal látogattak ki a rendezvényre. Jövőre jöhet a folytatás.

KoM-íLoM-403Bábelőadás a Mesesarokban – további képek itt

Tucatnyi helyszínen számos színes program közül válogathattak a gyereknap alkalmából életre hívott fesztivál látogatói. Valódi versenyautók a Klapka téren, kisautók a Tiszti Pavilon előtt, zenei produkciók és tánc, mese és bábszínház, színjátszók és kézműves foglalkozások, arcfestés, jóga, harci játékok és ügyességi vetélkedők, látogatás a városházán, tűzoltókocsik, rendőrautók, mentők – címszavakban így foglalható össze a vasárnap délutáni forgatag. A résztvevők nagy többsége egyetértett abban, hogy pompásan sikerült a fesztivál, melyet szigorúan nonprofit alapon a Villa Camarum Polgári Társulásba tömörült komáromi önkéntesek szerveztek.

„Az előzetes visszajelzések bizakodásra adtak okot, de mi lepődtünk meg leginkább a hömpölygő tömeg láttán. Lenyűgöző élmény volt! Ez is azt bizonyítja, hogy Komáromban igény van az ilyen rendezvényekre, és arra, hogy a civilek együttműködjenek – egyrészt egymással, másrészt az éppen aktuális városvezetéssel“ – válaszolta megkeresésünkre Kiss Réka szervező, hozzáfűzve, becslésük szerint a rendezvény napján legalább 2 500 ember fordult meg a téren és a parkban. Kérdésünkre elmondta, szeretnének hagyományt teremteni a gyerkőcfesztivállal. „Sok új ötlet megfogant, s nyilván okultunk az első rendezvény bakijaiból is. Nemcsak a sikeres rendezvényből adódó lelkesedés beszél belőlünk, de jövőre is lesz gyerkőcfesztivál! Mivel a mindenkori városvezetés az első számú partnerünk, természetesen a városi hivatal illetékeseinek beleegyezése és segítsége szükséges mindenhez, amit csinálunk.“

De mire számíthatunk még idén a Villa Camarum civiljeitől? Mint megtudtuk, egyelőre csak az biztos, hogy ebben az évben is lesz ádventi-karácsonyi műsorfolyam – A Mi Karácsonyunk –, ennek előkészületei már szeptemberben megkezdődnek. Ezen kívül további akciókra is sor kerülhet. „Évek óta az az elsődleges célunk, hogy tudatos civileket formáljunk Komáromban, ezért mindenképpen értékteremtő, minőségi rendezvényekben gondolkodunk“ – mutatott rá Kiss Réka.

(cs)

Top