Kokasfesztivál Izsán

Első ízben rendezik meg a kakasfőzés versenyét Izsán. A fesztiválon természetesen sok más finomságot is lehet kóstolni, de a zenei kínálat is változatos.

Július 26-án, szombaton Izsán a kakasoké a főszerep. Hagyományteremtő jelleggel szervezik az első Kokasfesztivált, amely az egyik helyi gasztronómiai különlegességet kívánja népszerűsíteni. A szervezők elmondása szerint a fesztivál jóval többről szól, mint egy főzőverseny, több kísérőrendezvény társul a szakácsok kakaskodásához.

“Azért is szervezzük a Kokasfőző fesztivált, mert úgy érezzük, egyre jobban érezhető igény van a helyi gasztronómiára. Nyilván nem csak a kakasról szól ez a rendezvény, hiszen ebből az alkalomból előkerülnek a kézműves borok, a sütemények, és a méltán híres izsai túrós rétes is. Szeretnénk hagyományt teremteni ebből a fesztiválból, amelyre szeretettel várjuk a helyiek mellett a tágabb régiónk lakosait is” – mondta el a Deltának Domin István polgármester.

kokas
A színpadon bemutatásra kerülő programok elsősorban a folklórra vannak építve, ahol természetesen a helyi hagyományőrző csoportok segítségével az izsaiak is megmutatják a népviseletüket. Az esti műsort Emmer Péter és Sipos David vezetik fel Bill Kapitány, azaz Deák Bill Gyula előtt, éjjel pedig egy komáromi DJ gondoskodik a hangulatról.

“A meghívott vendégekből is látszik, hogy ezzel a rendezvénnyel elsősorban a régiónkból szeretnénk adni egy ízelítőt ” – tette hozzá az izsai polgármester.

(d)

Top