Kitüntették a legjobb pedagógusokat

Pedagógusnap alkalmából mindhárom komáromi járásbeli városban kitüntették az idei év legjobb tanítóit és óvónőit. A legtöbben Komáromban részesültek elismerésben.


kn pedagogusnap

KOMÁROM. Már hagyományosan a Tiszti Pavilon dísztermében adják át Komárom város díjait a legjobb pedagógusoknak, ez idén sem volt másképp. A rövid kultúrműsor után Stubendek László polgármester szólt a megjelentekhez, majd Keszegh Béla alpolgármesterrel és Szénássy Tímea iskolaügyi bizottsági elnökkel együtt átadták a díjakat.

Az idei évben kitüntetést kapott: Adameková Marta (Kapitány utcai óvoda), Ferčíková Helena (Béke utcai óvoda), Havetta Gabriella (Megyercsi utcai óvoda), Sipula Katalin (Ferencesek utcai óvoda).

Az alapiskolák, a művészeti alapiskola és a szabadidőközpont tanárai közül elismerésben részesült: Andruskó Éva és Markovics Ildikó (Eötvös Utcai Alapiskola), Csermák Zsuzsanna és Hübsch Miklós (Jókai Mór Alapiskola), László Alica és Szabó Szilvia (Munka Utcai Alapiskola), Lebidová Viera és Nagyová Darina (Komenský Alapiskola), Hamranová Mária és Vajkai Katarína (Határőr Utcai Alapiskola), Balaďová Silvia és Ďurčová Jarmila (Rozmaring Utcai Alapiskola), Hrabovská Helena (Művészeti Alapiskola) és Sokol Erika, a Szabadidőközpont igazgatónője.


ÓGYALLA. Az önkormányzat képviselői a Konkoly-Thege Miklós Művelődési Központban köszöntötték a város pedagógusait. A Művészeti Alapiskola tanulói, Škuliba Sabina és Škuliba Dominik harmonika-játékkal nyitották meg az ünnepséget.

Az oktatás és nevelés terén kifejtett munkájukért elismerő oklevelet kaptak: Mária Hamranová és Magdaléna Vargová (Konkoly-Thege téri Alapiskola), Deme Judit és Lacza Eleonóra (Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda), Aneta Bugáňová (Új Negyed Óvoda), Horváth Anita (Művészeti Alapiskola). Nyitrán a járási hivatal oktatásügyi osztályán kerületi kitüntetést vehetett át Ladislav Valach, a Konkoly-Thege téren lévő szlovák alapiskola pedagógusa.

Ógyallai pedagógusnap 007

Pedagógiai pályafutásának befejezése és nyugdíjbavonulása alkalmából az ógyallai Építőipari Szakközépiskola igazgatója, Kimle László is városi kitüntetésben részesült. Korábban Peter Plavčan iskolaügyi miniszter az oktatásügy kiemelkedő alakjainak járó Szent Gorazd-díjjal ismerte el a leköszönő igazgató munkáját, aki 26 éven át irányította az iskolát.


GÚTA. A napokban Gútán is elismerésben részesítették a helyi pedagógusokat. A gútai művelődési központ színháztermében tartott díjátadó gálán egy interaktív táncos műsorral is kedveskedtek a megjelenteknek.

pedagogusok-kiertekelese GUTA

A város jeles és kiemelkedő teljesítményű pedagógusait ünneplő rendezvényt Szépe Hilda vezette és Hajkó Hajnalka szavalatát követően Horváth Árpád polgármester mondott beszédet, amiben kiemelte a pedagógusok társadalmi szerepét, nem felejtve el megemlíteni az erkölcsi és anyagi megbecsülésük fontosságát sem. „Az igazi pedagógus követendő példát ad önzetlenségből, emberségből, a másokra figyelésből, őszinteségből és becsületességből” – mondta a polgármester. Díjat kapott Simigh Júlia (II. Rákóczi Ferenc Alapiskola), Varga Laura (Corvin Mátyás Alapiskola), Helena Bodnárová (J. A. Komenský Alapiskola), Pataky Lívia (Művészeti Alapiskola), illetve Magyarics Szépe Ildikó (magyar óvoda), Mária Pilišiová (szlovák óvoda), valamint Priskin Andrea (Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont) és Vörös Marián (szlovák speciális iskola).


d, br, mir

Top